Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград

Снимка: БТВ

Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

Въоръжен мъж се барикадира в къщата си във Велинград, като преди това нападна сестра си и заплаши с пушка охранител. След операция, продължила часове, той беше задържан, а в дома му беше открит цял боен арсенал, като за нито едно от оръжията мъжът не е имал разрешително, съобщи БТВ.

През цялото време с него е била и дъщеря му, която е в пети клас. Момичето е станало свидетел и на нападението над леля й.

Рано тази сутрин Георги Табаков нахлул с пушка в жилището на сестра си, докато тя спи, скарали се за имот и я набил. Жената успяла да натисне паник-бутона на охранителната фирма. Пристигналият на място охранител обаче бил посрещнат от Табаков със заплахи и насочена пушка. Нападателят се оттеглил необезпокояван в жилището си на другия край на града и се затворил вътре.

Беше разпоредено да бъде отцепен районът и да бъдат поставени секретни постове“, разказа старши инспектор Мирослав Янушев, зам.-началник на РПУ-Велинград. Табаков обаче бил задържан изненадващо.

„След около час и половина чакане той слезе да си вземе дърва от дърварника и беше задържан светкавично от колегите. Не оказа съпротива“, разказа Янушев.

В дома на мъжа открит цяла незаконен арсенал – три пушки, взривно вещество с шнур, преправена пушка със заглушител. Той е имал разрешително за оръжие, но то му е било отнето преди година.

Проверка с дрегер на Табаков е установила 3,5 промила алкохол. Съседи казват, че той е безработен, но разполага с пет автомобила и се заяжда с хората.

Засега дъщеря му остава при баба си.

Коментари

Задължително поле