Върнаха в ареста обвинен в опит за убийство ученик

17-годишен ученик от Варна се връща зад решетките, след като за кратко бе пуснат под домашен арест. Кристиян Тодоров е подсъдим за опит за убийство на охранителя в дискотека "Гетсби" Армен Алексанян.

На 28 януари миналата година той оцеля по чудо, след като Кристиян и съучастникът му Галин Минчев му нанесоха над 10 удара с нож, един от които в сърдечната област. 36-годишният Галин, който има две присъди за участие в организирани престъпни групи, успя да избяга и бе заловен след 4 месеца, а десетокласникът бе спипан веднага и задържан под стража.

След месеци престой зад решетките Варненският окръжен съд го пусна под домашен арест, но Апелативният съд уважи протеста на прокуратурата и постанови Кристиян отново да бъде арестуван. Освен че не е тежко болен, срещу него се водят и други дела и задържането му под стража ще попречи той да се укрие, да осуети наказателно преследване или да извърши ново престъпление, мотивираха се магистратите.

Още при старта на делото стана ясно, че Кристиян има криминални регистрации за грабеж, палеж на кола, нанасяне на лека телесна повреда и притежание на дрога. Следващото съдебно заседание по делото срещу него и Галин Минчев е на 19 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право