Върнаха 2000 лева и златото на старица, станала жертва на ало-измамници

Криминалистите от Котел върнаха сумата от 2000 лева и златни накити и пендари на възрастна жена, станала жертва на телефонна измама, съобщиха от МВР-Сливен.

Престъплението е извършено на 18 януари. Непознат мъжки глас се обадил на 72-годишната жена и успял да я въведе в заблуждение, че ако даде спестяванията и ценните си вещи, ще помогне на полицията да разкрие опасна банда за ало-измами. Пенсионерката се доверила и оставила банкнотите и накитите пред вратата на дома си.

Още същия ден, по горещи следи, служителите на реда се насочили към лицата, съпричастни към престъплението. Уличени били трима мъже - един от гр.Елена, Великотърновско, и двама от Котел. В ареста са задържани 50-годишният А.К. от Котел и 33-годишният П.К. от Елена. Вторият котленец е на свобода, тъй като нямал участие в престъплението.

В заловените лица са открити парите и златните ценности. Установено е, че извършителите са били посредници-"мулета" в измамническата схема. Били са наети на работа от неизвестни лица, по телефона. Жертвата им е била избрана на случаен принцип. Работата по разкриване на престъпната им дейност продължава.

Коментари

Задължително поле