Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

В Банско такса битови отпадъци остава без промяна

Снимка: Архив

Таксите за битови отпадъци за 2020 година в община Банско остават без промяна, решиха съветниците и приеха предложената План-сметка. Предвидените по нея средства ще обезпечат разходите по дейностите за сметосъбиране, сметоизвозване и обезвреждане на отпадъците, както и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в община Банско.

Да спрем практиката на ремонт на ремонтите, призова колегите си и общинската управа председателят на ОбС Банско Димитър Русков. Апелът му беше отправен във връзка с актуализация на бюджет 2019, наложена заради завишени разходи по ремонти на 4 улици, направени преди местните избори. Съветниците одобриха и разходите за спешни спасителни ремонти на покрива на Духовно – исторически център „Свети Паисий Хилендарски“ и на дървения мост на р.Глазне, извършени в началото на зимния сезон.

В Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр.Банско през новата учебна година ще има нова специалност – „Топлоенергетика“. Кметът Иван Кадев внесе докладна, която беше подкрепена с пълно единодушие от общинските съветници, за сключване на договор за съвместна дейност на ПГЕЕ и общинското предприятие „Топлоснабдяване Банско“ ЕООД . Материалната база на топлоснабдителното предприятие ще бъде ползвана за провеждане на производствена и професионална подготовка на учениците. Те ще се обучават по дуалната система /обучение чрез работа/ под ръководството на учители в гимназията и на специалисти в реална работна среда.

На „Топлоснабдяване Банско“ ЕООД да бъде направен одит от дружеството „Одит Адвайзърс“ ООД, от който ще стане ясно фактическото състояние на общинското дружество, решиха още съветниците. Дружеството беше доведено до критично положение под ръководството на предишният му управител Димитър Мунин. Това наложи екстрени спасителни действия на екипа на кмета Иван Кадев за овладяване на ситуацията и осигуряване на топлоподаване на социални заведения и други абонати на топлофикацията.

С решение за промяна на предназначението на терен в м.Забиница бе дадена зелена светлина за изграждане на нова бензиностанция, с което се очаква спад на цената на горивата в гр.Банско.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.