В Германия вече не харесват Анчелоти

След само пет месеца Карло Анчелоти вече не е любимецът на Мюнхен. Напротив - под негово ръководство "Байерн" стана за смях в Шампионската лига, а "Ростов" ликува с дебютна победа - 3:2 над сочения за един от фаворитите на турнира.

Статистиката е кошмарна за баварците. При минус 5 градуса в Русия домакините изтичаха с 11 км повече от именития съперник. Зададе се въпросът: "Добра ли е физическата подготовка на "Байерн"? Още по-страшно за германците - "Ростов" имаше 52,5 процента успеваемост при пасовете, което е рекорд за отбор, спечелил мач в Шампионската лига.

След 52 двубоя за първи път грандът пусна три гола - за последно при 1:3 от "Борусия" (М) през декември 2015-а. Спря още една голяма серия. За първи път след 51 мача "Байерн", след като поведе в резултата. А за последно петкратният еврошампион загуби два дуела в груповата фаза от 2009-а. Две поредни поражения (първото бе 0:1 от "Борусия" (Д) в събота) "Байерн" регистрира през есенния полусезон на 2004 г...

"Аз съм виновен, поемам отговорността - каза Анчелоти. - Играхме ужасно слабо. Трябва много бързо да се стегнем и да се върнем на правилния път. Студът не е оправдание."

"В защита бяхме много слаби - изригна шефът Карл-Хайнц Румениге. - Когато допуснеш три гола от тим като "Ростов", трябва да признаеш, че нещо не върви. След като Джером Боатенг стана футболист №1 на Германия, трябва да преосмисли играта си и да се върне на земята."

Боатенг бе виновен за два от головете на "Ростов" и се контузи, няма да играе до края на сезона...

"С Пеп Гуардиола никога "Байерн" нямаше да загуби такъв мач, отборът не може да се нагоди към Анчелоти", коментира легендата Лотар Матеус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят