В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

Немски учени разработиха бърз тест за антитела, който дава резултат за 10 минути. Това е сериозна крачка в борбата с коронавируса в Германия.

Близо 100 000 са заболелите в страната, а смъртните случаи са около 1500. Близо 29 000 души вече са оздравели.

Счита се обаче, че реалният брой на заболелите е много по-различен от официалната статистика, защото голяма част от хората, изкарали коронавируса, са имали леки симптоми. Те не са тествани и не влизат в тази регистрирана бройка от 29 000.

За да разберат колко всъщност души са изкарали коронавируса и колко от тях имат имунитет, на помощ идват тестовете за антитела. Опитите са да се изследва колко дълго те могат да предпазят от повторно заразяване.

Подобно на много други страни, в Германия голям проблем са заболелите медици. По официални данни те са около 2300. В Мюнхен започна тестването за антитела на медици.

Експерти считат, че пикът в страната не е достигнат.

Във вчерашния ден от правителството обявиха, че за две седмици ще бъдат поставени под карантина всички идващи от чужбина в Германия. Миналата седмица стана ясно, че ще пристигнат 40 000 души от Източна Европа, за да събират реколтата. За тях обаче има специална клауза и няма да бъдат под карантина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа