В Гоце Делчев въвеждат вечерен час за учениците заради Ковид-19

От утре Община Гоце Делчев въвежда вечерен час за непънолетните деца. Кметът Владимир Москов издаде заповед с редица ограничителни мерки, за да се намали разпространението на коронавируса в региона. Градоначалникът забранява излизането на непълнолетните до 18 години да излизат навън за времето от 21,00 до 06,00 часа бз основателна причина, която може да бъде само посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки.

Забранява се провеждането на групови празненства на открито – сватби, годежи, кръщенета и други. Сключването на граждански бракове ще се осъществява в присъствието на длъжностно лице по гражданско състояни, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души. Всички трява да спазват физическа дистанция от 1,5 метра.

Заповедта влиза в сила от 21-ви октомври и е в сила за следващите 14 дни. Новите мерки се налагат заради усложнената епидемиологична обстановка в община Гоце Делчев, както и в цялата Благоевградска област, заради увеличения брой на жителите на Неврокопско с COVID-19 и запълнения капацитет на отделенията в МБАЛ „Иван Скендеров”-Гоце Делчев.    

Коментари

Задължително поле