Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

В Гърция не харесаха името „Република Илинден Македония“

Снимка: Архив

Гръцкото правителство заяви, че предложението за разрешаване на спора за името на Македония трябва да съдържа географски или времеви показател, предава македонската електронна медия „Макфакс“.

Македонският премиер Зоран Заев заяви, че „Република Илинден Македония“ се явява като възможен компромис. Гръцките политически лидери обаче, информирани от премиера си Алексис Ципрас, отхвърлиха такова предложение. Също така гръцкото правителство в насрещно заявление за думите на Заев е избягнало да цитира точното заглавие на предложението.

В изявлението се казва, че правителството в Атина приветства факта, че северната съседка е приела, че решението за името не може да съществува без приемането на име за обща употреба. Това означава, че македонците не могат просто да нарекат страната си „Македония“ за домашна употреба, а ще използват името, което е прието за международно ползване.

„Ние насърчаваме нашите съседи и нататък да работят за намиране на общо приемливо име с географско или времева определение, както предвижда и пакетът от предложения, представени от специалния пратеник на ООН Матю Нимиц“, пише в съобщението на гръцкото правителство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Ако трябва да сме коректни към историята, името трябва да е Българска Македония. Докато Гърция и Македония се карат и бавят процеса, албанците окупират македонските територии.

  2. А защо не Сръбска Македония, a източна Гърция да се нарича Османска Македония ! Географски исторически факт!

    1. Защото повечето хора имат нещо в главата си, за разлика от теб. Би ли дефинирал това понятие“ географски исторически факт“. Размърдай мозъчните си клетки, ако имаш такива.

  3. Най-просто е да приемат име РЕПУБЛИКА СКОПИЕ. Щото не биха искали ЮГОЗАПАДНА Б_Я!

  4. Велимире, ти пак по стара комунистическа традиция искаш българи да се наричат сърби?! Не може „Сръбска Македония“ , защото хората там са българи и ако не бяха комунисточеските птедатели, които зорлен изтръгнаха българското съмосъзнание на тия хора, то сега изобщо такъв спор нямаше да е на дневен ред… На сила ги караха да казват, че са македонци, измислиха им азбука от българските правописни грешки, крадат нашата и гръцката история, направиха Александър Велики и Цар Самуил сънародници (ПЪЛЕН СМЯХ) и вече 3-4
    покуления по -късно, те си мислят, че има македонска нация…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.