В джудото наследиха дългове за над 120 000 лв.

Ивайло Иванов е награден и с плакет от министър Красен Кралев за успеха в Хага.

Българската федерация по джудо е наследила дългове за над 120 000 лева от предишното ръководство. „Освен това тогавашният президент Иван Михалев е взел 10 000 евро личен заем и не го е върнал, а други 51 000 евро държи у себе си“, разкри настоящият председател Румен Стоилов.

Липсите са установени от Агенцията за държавна финансова инспекция, Икономическа полиция, инспектората на Спортното министерство и вътрешна проверка. „Управителният съвет взе единодушно решение да заведем граждански и наказателни искове и да си търсим парите чрез съда“, продължи Стоилов.

А вицепрезидентът Даме Стойков допълни, че са спрени парите и от Световната федерация, която подпомага 15 наши клуба, одобрени по програма. Еднолично обаче Михалев е дал тези средства на различни от посочените клубове.

Въпреки финансовите затруднения управата на федерацията реши и премира най-добрия ни джудист Ивайло Иванов с 3000 лева за титлата от престижния турнир в Хага преди дни. Асът ни постигна 6 победи, включително и над номер 1 в света Саеид Молаей (Египет). Това е първият медал за седмия от олимпиадата Рио 2016 от година и половина. „Сега вече имам спокойствието да тренирам и да давам най-доброто от себе си – каза Иванов. - С предишното ръководство бях на път да се откажа. Имах предложения и от други страни. Но не си представях да се кача на стълбичката и да слушам химна на Турция, Израел...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт