15 отнети книжки при акция на СДВР Съставени са 24 акта и 16 фиша

Менда Стоянова пред „Труд“: Няма риск за валутния борд

Жрици на любовта търсят маскировка

Доброто държавно и лошото частно билетче Законопроектите на Валери Симеонов и на министър Горанов не могат да съществуват заедно, тъй като се отричат

Чистена таранка по 3 лева в Бургас

Китайски учени: Коронавирусът започва все по-лесно да се предава от човек на човек

Перлата на Пирин се нареди до Кицбюел

Вандали повредиха фонтана до общината в Сливен

Банско изстреля Шифрин на върха

Появи се запис, на който Тръмп заповядва да уволнят американската посланичка в Украйна (ВИДЕО)

Освещават новия храм „Св.Прокопий Варненски „ в края на юни

5000 лева глоба и условна присъда получи сливенец за държане на 20 литра прекурсори за дрога

Жълт код за поледици е обявен за утре в няколко области в страната

Разширяват „синята зона“ във Варна Осигуряват нови близо 5800 паркоместа в широкия център на града

Дворецът в Балчик огря със славата си Чехия Директорът на културния институт Жени Михайлова получи символичния ключ на град Валмез

В Италия извършиха най-голямата мирновременна евакуация Причината - авиобомба от Втората световна война

Около 54 000 души бяха евакуирани тази сутрин в Бриндизи заради открита през ноември невзривена бомба от Втората световна война. Това е най-голямата евакуационна операция в Италия от следвоенния период.

По заповед на градските власти в Бриндизи е създадена карантинна зона, от която сапьорите трябва безопасно да изнесат стария боеприпас.

Част от жителите на града започнаха да напускат домовете си още в събота вечерта, за да не се създава паника. Към 8 ч сутринта местно време всички бяха евакуирани. Около 1000 служители на реда и 250 доброволци участваха в операцията по евакуация.

Английската бомба от Втората световна война, хвърлена вероятно през 1941 г., беше намерена по време на строителни работи за разширяване на местния киносалон „Андромеда“.

След неутрализирането им, боеприпасите ще бъдат извадени извън града и в понеделник ще бъдат взривени в специално подготвена кариера.

За последен път невзривен боеприпас бе причина за евакуация на гражданите на северния италиански град Болцано на 20 октомври.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.