В какво вярват зодиите

Овен 
В това, което му казват

Овенът вярва в няколко неща: че винаги е прав, че само той работи, поради което само той има оправдание че не е смогнал с някакъв ангажимент. Разбира се и само той се уморява, защото всички останали по цял ден се шматкат безотговорно. Той вярва още, че всички хора, освен него, са създадени еднакви. Това, което чува от тях, трябва да се възприема едно към едно. Тоест, ако някой му каже: „Гади ми се като слушам попфолк“, Овенът като нищо ще хукне да му носи кофа. Но има едно тайно убеждение, което обединява всички родени под този знак и то е, че времето е разтегливо понятие. 

Телец
Че е финансов гений

Телецът вярва в парите. За него те са гаранция, че дори и светът да се срине, нещата ще бъдат наред. Той също така вярва в хороскопите, които му внушават, че по отношение на всичко, което е свързано с финанси и имоти, той, Телецът, е гений и факир. Той мисли, че винаги е прав за всичко и че знае как най-добре да се свърши всяка една задача – от ремонта у дома, до намирането на най-прекия път към село Долно нанагорнище. Но това не е въпрос на вяра. То си е един железен факт. Убеден е също така, че ако започва диета от утре, значе днес може да изяде безнаказано до 8 хиляди калории. 

Близнаци
В ефекта на пеперудата

Вярва в свободата и е готов да се бори за нея. А също и в квантовата физика. В квантовата физика по принцип трябва да се вярва, защото да я разбереш – това е почти невъзможно. Вярва, че ако едни хора протестират сега в България, то други хора в САЩ или в Русия ще получат златна паричка от Феята на зъбките. Или нещо също толкова приятно. Това си убеждение Близнакът нарича „ефект на пеперудата“. Близнаците имат вяра и в способността си да оценяват обстановката и да разбират подбудите на хората по-добре и по-ясно от всички останали хора. Дори и от останалите Близнаци. 

Рак
На преценката си

Ракът е крайно скептичен и недоверчив знак, поради което вярва само на личната си здравомислеща преценка, която е съставена след като поискал мнение от всичките си познати, а после е взел диамертално противоположно решение. И по тази причина роденият под този Воден знак има вярва в единствено в следните неща: Дядо Боже, Принца на бял кон и това, което комшийката е прочела за коронавируса в един сайт.  Понякога може да се подхлъзне и да се довери на мошеник хирург, който го праща при брат си, за да си оперира без нужда някой важен орган, но това са спорадични случаи на доверчивост. 

Лъв 
В своето превъзходство

Лъвът вярва само в това, в което и всички останали хора вярват: че той, Лъвът, е уникален, блестящ и неотразим. Тази вяра му дава сили в тежките моменти, когато комплексите го притискат, но той се опитва да не го показва пред света. Тя го окриля да се държи като кретен с хората. Благодарение на убедеността в превъзходството си и в това, че определено заслужава повече от плебса наоколо, той успява да се пребори за „правото“ си да сияе над света. Това често изисква жертви и Лъвът вярва, че жертвите с удоволствие подлагат гърбовете си, за да се изкачи той по тях като по стълба. 

Везни 
Уповава се на чара си

Везните вярват в силата на личния чар. Обаче понеже са модерни хора, начетени и културни, предпочитат да употребяват думата „харизма“. Хората, родени под този знак, умеят да преобърнат почти всяка ситуация в своя полза, понеже силната им вяра в това, че са умни, красиви и абсолютно прави, някак се пренася на околните. Дали това става по телепатичен път, или просто на събеседниците им писва да се надприказват с радиото, но в крайна сметка Везните наистина винаги излизат прави в спора. Ако това не стане, може да побеснеят – нещо, което патилите им приятели гледат да избегнат на всяка цена. 

Дева 
В праволинейността

Девите вярват в реда и в правилата. Но много често тези правила са симбиотично свързани с личното верую на конкретната Дева. Например, тя може да е убедена, че обича точността, и същевременно, че е нейно изконно право да закъснява. В този случай прословутата с пунктуалността си Дева ще се бори през целия си живот, за да наложи това си право и на околните. Те имат сляпа вяра в скъпото образование в реномирани частни училища. Както и Овните, Девите вярват в праволинейността и често приемат думите на другите за чиста монета. Разбира се, те съвсем не са така наивни, като рогатите.  

Скорпион 
В силата на алкохола

Скорпионът вярва в мрака на своята душа, в силата на алкохола и в мистичното. Той е убеден, че е „стар дух“, което значи, че се е прераждал стотици пъти и вече съвсем е помъдрял. Нищо чудно наистина да се е прераждал многократно, тъй като е от хората, които могат да повтарят отново и отново едни и същи грешки. От всички тези прераждания е станал безкрайно мнителен и недоверчив, понеже през множеството си животи е бил лъган стотици хиляди пъти. След като уточнихме, че Скорпионът вярва в прераждането, ще добавим и още едно нещо, което никога не го е лъгало: парите. 

Стрелец
Че японците са извънземни 

Трудно е да се изброи всичко в което вярва Стрелецът. На първо място той вярва в добронамереността на държавните служители. Когато се слъска с агресивно отношение, си го обяснява с това, че човекът сигурно си има лични проблеми. Стрелецът се уповава на късмета си. Вярва, че котките могат да говорят, но не искат, и че делфините и японците са свръхестествени същества, дошли от Космоса. Убеден е, че ако силно се концентрира, ще може да левитира. Освен това вярва, че ако наистина, ама наистина се постарае, този път ще успее да свърши работа, която принципно му отнема два дни, за 6 часа. 

Козирог
В достойнствата си

Козирогът вярва, че е един доста умен човек, работлив, достоен, ерудиран и талантлив – въобще всичко, което останалите хора не са. Като такъв способен екземпляр той не се усеща самотен и покачен в Абаносова кула, напротив. Козирогът смята, че всява респект у по-нископоставените и уважение у високопоставените си колеги, като в същото време всички целокупно и на равни интервали се изпълват с пристъпи на възхищение пред невероятните му качества. Но това не го прави самотен. При вземане на решения разчита единствено на точната си преценка, на която има безпочвено пълно доверие. 

Водолей
Че е безпогрешен

В един свят, съставен от неразумни същества – деца направо – Водолеят е единственият възрастен. Той вярва - не, той знае че единствено неговото становище е вярно и значимо. Това се доказва от дългата му практика на винаги прав. Водолеят никога не греши, той не е грешил и в миналото. Дори когато нещата не са се оказали така, както си е мислил, това не е било грешка, а просто различен паралелен вариант на реалността. С други думи: единственото, в което един Водолей вярва, е в собствената си безпогрешност. Затова и всякакви предположения, че може да не е прав, го обиждат незаслужено. 

Риби 
В любовта, евентуално
За да ги разберем, трябва да развием един след друг десетките воали, с които са загърнали романтичната си тайнствена личност. Единственото, което със сигурност се знае за Рибите, е че вярват в нещо. Но в какво - няма смисъл да питаме. Най-вероятно самите те не знаят. Може би вярват в любовта. Вероятно се надяват да срещнат сродната си душа. Сигурно вярват в гледането на карти или пък в християнските ценности, в невидимия свят и телепатията. Ако се опитаме да ги разгадаем, може да се окаже, че не сваляме от тях воали, а белим лук и под всичките пластове има просто... други пластове. 

Коментари

Задължително поле