В какво вярват зодиите?

Овен

В здравия си разум

Овенът вярва в две неща. Първо, в правотата си. Второ, в здравия си разум. Съвсем неоснователно, впрочем, като се има предвид, че първо действа, после мисли... евентуално. Процесът на вземане на решенията при тях е следният: някаква идея като светкавица проблясва през ума им. Докато осъзнаят каква е, те вече са впрегнали всичките си близки, приятели и съратници в поредния безумен проект. По някое време усещат, че тягата им се е изчерпала и рязко загубват интерес. Съратниците да му мислят!

Телец

В силата на хавлията

Значи, Телците вярват, че ако много силно си повярват, че всичко е цветя и рози, това ще се окаже самата истина. Така че те много приличат на кръвожадния звяр Бъгблатер от планетата Траал. Любителите на “Пътеводител на галактическия стопаджия” си спомнят, че това е едно невероятно глупаво животно, което си мисли, че ако ти не го виждаш, и то не може да те види. За да се спасите, трябва да си увиете главата в хавлия. Така звярът ще се обърка и ще може да избягате. Ако сте Телец.

Близнаци

В благата дума

Близнаците имат сляпа вяра във вълшебната сила на езика. (Не, не в циничния смисъл - какво си помислихте?!) Представителите на този знак смятат, че с ума е тяхното копие, приказките - техният щит, а те самите - Дон Кихот, обаче малко по-практичен от героя на Сервантес. Те също така са убедени, че са невинни, особено в ситуации, когато просто ти иде да ги удушиш, гръмнеш и хвърлиш в реката, но нищо не предприемаш, понеже не можеш да решиш кое да направиш първо.

Рак

В идеалната любов

Раците вярват в чистата и свята република, в красотата, справедливостта и в идеалната любов. Ако са жени, вярват и в това, че някъде по света има един прекрасен принц за женене, с когото един ден ще си живеят като принцеси. Щастливите им, задължително добри и усмихнати деца ще тичат възпитано из двора. Принцът ще обсипва съпругата си със знаци на внимание, но без да се отделя нито за секунда от нея. Не е за чудене, че Раците обикновено са жестоко разочаровани от действителността.

Лъв

Че е по-умен от вас

Лъвът вярва, че е по-умен, по-представителен и по-способен. От кого? От вас, разбира се! Убеден е в превъзходството си не защото е някакъв грандоман, а понеже добре се познава и отлично знае колко е умен, красив и способен. Въз основа на тези си качества Лъвът вярва още, че при провал той никога не е виновен. Представителите на този знак може да се случат атеисти, но винаги вярват в щастливата си звезда. А също и в това, че са родени за сцена и за слава.

Дева

В хороскопи и астролози

Една истинска Дева вярва сляпо в реда и дисциплината. А също и в доброто възпитание. но най-вече в това, че във всяка една ситуация те и единствено те знаят най-добре какво трябва да се направи. Те са убедени, че знаят най-добре как да се излекуват от настинка, болен стомах или възпалена рана. Най-странната черта на Девите е, че макар и да са набедени за интелектуален и прагматичен знак, вярват в астрологията и дори си четат дневния хороскоп във вестника.

Везни

На вълшебното огледало

Везните вярват в красотата - най-вече в своята. За красиви намират дрехите си, колите, часовниците, телефоните и останалите вещи, които обичат. Също като Девите вярват в доброто възпитание. Но най-вече са убедени в това, че винаги са прави - дори когато са седнали. Да спориш с представител на този знак е като да видиш терорист камикадзе и да го гръмнеш наужким с показалец. Везните озверяват в спора. Колкото по-убедителни са аргументите ви, толкова по-свирепи стават.

Скорпион

В нечисти сили

Скорпионите имат здрава вяра в нечисти сили, духове, магии, енергии, знаменателни съвпадения, вятър и мъгла. Те живеят с единия крак в действителността, с другия - в отвъдното. Вярват, че те, Скорпионите, са най-верните приятели на света. Същевременно винаги подхождат към близките другари с едно наум, че може да бъдат предадени. Правят го, за да са подготвени за разочарованията. Понякога това наистина се случва. Тогава Скорпионите започват да вярват в отмъщението.

Стрелец

В Дядо Коледа

На всичко вярват. Вярват, че имате добри намерения, нищо че току-що сте им забили нож в гърба. Убедени са, че го правите за тяхно добро или поне от добро сърце. В този смисъл можем да обобщим, че Стрелците вярват в приятелството, в Дядо Коледа, във Феята на зъбките, както и на всичко, което ви скимне да ги излъжете. Като едни философи и търсачи на силни духовни изживявания, може да се окаже, че вярват също така в Бог, в Айнщайн и в резервоара на енергията ци - дантиен.

Козирог

В светлото бъдеще

Козирозите са убедени, че ако работят достатъчно дълго и достатъчно съвестно и упорито, накрая ще бъдат оценени. Като цяло това си е една вяра в светлото бъдеще. Обикновено нещата им се получават, тъй като положените усилия Козирозите подплътяват с дипломатичност към колегите, сляпа вяра в далновидността на шефа, който все някога ще се сети кой е най-верният човек в тази фирма. Отделно всеки Козирог вярва, че заслужава повече от съдбата.

Водолей

Че ще променят света

Представителите на този знак са особен случай. Те не просто вярват, че биха могли да променят света. Те дори се опитват да го направят, а в редки случаи и постигат впечатляващи резултати. Водолеите са убедени, че с добрата воля и целеустременост група съмишленици биха могли да преодолеят абсолютно всички пречки. Вярват също в невидими сили, демони, енергии и куп фантасмагории. Но най-вече вярват сляпо в науката, в гениалността си и в правотата си.

Риби

В паралелната реалност

Те вярват, че има един далечен, мъгляв и недосегаем свят, наречен реалност. Не са сигурни къде е и какво е, но подозират, че това е мястото, където отиват познатите им хора, след като излязат от стаята. Това е част от сложната религиозна система, с която Рибите си обясняват света. Отделно всяка Риба вярва, че един ден ще срещне своя двойник - друга такава сложна и красива душа, с която ще се носят до безкрай в първичния бульон на фантасмагориите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп