В „Локо“ (София) учат японски след скандала

В „Локомотив“ (София) се захванаха да учат японски преди двубоя с „Литекс“ от Втора лига. Привърженици на „железничарите“ подготвят специална хореография с йероглифи, която ще издигнат по време на срещата на стадиона в кв. „Надежда“ днес. По този начин феновете на „червено-черните“ ще поднесат своето извинение на жителите на Хирошима след скандала през седмицата.

Както вече стана ясно, стена в близост до монумента, посветен на жертвите на атомната бомба от 6 август 1945 година, в японския град осъмна с надпис „Локо“ (София). Вандалите бяха уличени само часове след деянието. Оказа се, че са служители на Софийската опера, която по това време бе на турне в Азия.

Впоследствие ръководството на „Локомотив“ също осъди действията на българите и се разграничи от тях. А фенклубът на втородивизионния тим излезе с позиция.

„Уважаваме хората, които обичат „Локомотив“, но считаме, че е неуместно изобразяването на тази страст върху паметници и други защитени обекти. Извиняваме се на всички, чиито чувства са били засегнати“, се казва в съобщението на „железничарите“.

Сега в кв. „Надежда“ се надяват извиненията им да бъдат приети от иначе дружелюбните японци.

Коментари

Задължително поле