Правителството прие изваждането на 155 км пътища от обхвата на тол системата

Държавата ще дотира печатните медии

В Благоевград се презапасяват с лекарства и храни заради коронавируса

Правителството се отказа от покупката на нов самолет

Българският консул в Милано: Паниката намаля, все по-малко хора са с маски по улиците

800 000 лв. дава МОН за площадки за безопасност на движението в училища и детски градини

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ – 35,2%, БСП – 24%, ДПС – 10,5% Партията на Слави Трифонов остава под чертата

Деница Сачева: Хората не бива сами да решават да излязат в болничен заради коронавируса

Петя Аврамова: Тол системата обхваща 3115 км от републиканската пътна мрежа

Гърците изпразниха рафтовете в супермаркетите заради коронавируса (СНИМКИ)

Жители на пловдивски села протестират срещу кариерата за добив на инертни материали

От 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди Czinger 21C е хибриден хиперавтомобил с мощност 1250 к.с.

Премиерът за коронавируса: Притеснено ми е при епидемия колко ще издържи НОИ, ще струва много пари

Агресивен шофьор пребил търновец на пътя Екшънът се разиграл на трасето София-Варна край разклона за Стражица

Председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки: Има дефицит на лекарства за грип

В международния конкурс „Multi Comfort 2020“ Студенти от ВСУ правят проект за нова визия на бивша промишлена зона в Париж

Четвъртокурсници от специалност „Архитектура“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се състезават в престижен международен студентски конкурс за благоустрояването на бивша промишлена зона в парижкия район Сен Дьони.

Студентите Пресияна Пенчева и Виктория Гърневска се включиха в XVI издание на „Multi Comfort 2020“ на компанията „Sain Gobain“ и разработват проекта си под ръководството на преподавателя доц. д-р арх. Пламен Петров, съобщиха от висшето училище.

Задачата на участниците е да предложат иновативни, устойчиви и енергийно ефективни решения за преобразуването на стария индустриален комплекс на „Coignet Enterprise“. Екипите трябва да проектират зелена жилищна, учебна и развлекателна зона, която да съчетава едновременно следите от историческо наследство със съвременните нужди за развитие на квартала. В непосредствена близост до него се намира националният стадион „Стад дьо Франс“, който през 2024 г. ще бъде домакин на XXXIII Летни олимпийски и Параолимпийски игри. Отреденият за благоустрояване парцел е между река Сена и железопътните линии, излизащи на север от френската столица.

Върху терена се намира първата железобетонна сграда в Париж – „Maison de Francois Coignet“, построена през 1853 г. В нея са били настанявани работниците от близките цехове за торове, лепило и желатин. Собственикът й – водещият индустриалец Франсоа Коанье, е бил сподвижник на най-известния френски градостроител Жорж-Йожен Осман, дал днешния облик на Париж. През 1998 г. железобетонното здание е обявено за паметник на културата. Селекцията за конкурса минава през две нива. Първото е национално и в него екипът на ВСУ ще се конкурира с други отбори от български университети.

Призьорът ще получи възможност да представи проекта си пред международно жури в кметството на Сен Дьони, където ще бъде излъчен и победителят в конкурса. Студенти от ВСУ са участвали в юбилейното десето издание на „Multi Comfort“. Тогава петокурсниците Валентина Петрова и Калоян Димов спечелиха първото място в националния етап с проект на тема „Училище на бъдещето“, припомниха от университета. В последната надпревара – за проектиране на къща в Милано, участници са били 2200 студенти от 34 държави.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.