5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

В Нова Загора санират две училища и 5 жилищни сгради с 5 млн. лв. по ОПРР

Започна изпълнението на проект за енергийна ефективност на СОУ „Иван Вазов“ в Нова Загора. Средствата в размер на близо 630 хил.лв. са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Проектът за изпълнение на „Инженеринг за подобряване на енергийната ефективност на СОУ „Иван Вазов“ – начален етап, гр. Нова Загора“ цели да се подобри качеството на живот в Нова Загора и да се повиши атрактивността на района чрез подобряване на енергийната ефективност на сградата на учебното заведение, съобщиха от МРРБ.

По програмата в града тече и основен ремонт на училищната база на Професионалната гимназия по селско стопанство. Над 1,2 млн. лв. е предвидената инвестиция, като целта е сградата да постигне най-малко клас на енергопотребление„С“, както и въвеждането на мерки за осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Мерките ще намалят експлоатационните разходи за сградата и ще допринесат за удължаването на жизнените им цикли. Интервенциите в рамките на проектното предложение ще допринесат за постигане на индикативните национални цели за спестяване на енергия съгласно Националния план за действие по енергийна ефективност 2014 – 2020 г. и ще удължат живота на сградата, ще намалят разходите за поддръжка и ще спомогнат за намаляване на парниковите газове. Чрез подкрепата се цели адекватно адресиране на проблемите, свързани с повишената миграция към големите и средните градове, по-добро качество на живот и на предлаганите образователни услуги и модернизация на публичната инфраструктура в град Нова Загора.

През месец септември се очаква да стартират и дейностите по проект за подобряване на енергийната ефективност на пет многофамилни жилищни сгради в града, който се финансира с близо 3 млн. лв. от ОПРР. По проекта ще се въведат мерки за енергийна ефективност в пет многофамилни жилищни сгради на територията на Нова Загора.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.