В Норвегия се прехласнаха по Краев

В часовете преди снощната среща между България и Норвегия, медиите в скандинавската страна се прехласваха по Божидар Краев. Юношата на "Левски" заби и двата гола за успеха над Словения (2:1) преди дни.

Телевизионният норвежки канал ТВ2 призова преди срещата на националния стадион „Васил Левски“ да бъде спрян Краев, в противен случай селекцията на Ларс Лагербак ще си пати.

Медията потърси за мнение Александър Сьорлот, бивш съотборник на българина в "Митдиланд".

"Той е изключително опасен на 25 метра от вратата - каза настоящият нападател на "Кристъл Палас". - Изключителен талант, въпреки че по моето време не играеше редовно. Притежава нещо специално. Още в бившия си клуб вкарваше доста, въпреки че не е централен нападател. В "Митдиланд"дойде като голмайстор, има силен десен крак."

Репортерът на телевизионният канал Яспер Матисен, който пътува с Норвегия за мача в България, също похвали Краев.

"Веднага след като отбеляза двата гола на Словения, се чух с приятелите ми в "Митдиланд" - сподели Матисен. - Те ми казаха, че Краев е играч, който има добър поглед върху играта и "чете" футбола. Българският национал може да стреля еднакво добре и с двата крака. Безсъмнено един много вълнуващ млад играч."

Матисен добави, че България и Норвегия си приличат по това, че продължат в търсенето на себе си, без значение крайният резултат от снощния двубой.

Коментари

Задължително поле