Откриха 10 грама канабис в 18-годишен шофьор

ТИР се заби в къща в Борован, двама са ранени

17 млн. долара не стигнаха за първото Porsche Провали се търг за уникален автомобил от 1939 г.

Шофьор и моторист пострадаха при катастрофи в Търновско Единият е с пет счупени ребра

Марги Хранова и Дарко: Рецептата е да бъдеш истински

Бойко Борисов: Имаме предложения от други държави да ни защитават от хакери Обмислят законови промени, даващи възможност за големи заплати в администрацията за специалисти по киберсигурност

Приключи проверката в БНР Има данни за престъпление по служба, извършено от директора на дирекция „Техника“ Пламен Костов

Започват проверки на шофьорите и автобусите, превозващи деца

Петьо Блъсков: Да спрем да мятаме насам и натам фразата „свобода на словото“ Оплескали са работата в БНР, а изборът на главен прокурор заприлича на конкурс за красота, каза главният редактор на в. "Труд" в интервю за БНТ

Малина Крумова: Е-тротинетките ще се третират като велосипеди

Гравитация има и в геополитиката Малинов е напълно неподходящ за изпълнение на конспиративни задачи за тайни служби

Какво е вегетарианец втора степен?

Граждани сигнализирали за пастора педофил още през 2015 г.

В столицата завършиха 64 хил. кв. м офиси

Влак дерайлира в час пик в Хонконг

В Пещера умъртвиха по хуманен начин 3 безстопанствени коня

Три свободно разхождащи се по улиците на Пещера безстопанствени коня без електронен транспондер-чип са били увъртвени по хуманен начин от официалния ветеринарен лекар в родопския град и предадени на екарисаж, съобщиха от местната общинска администрация. Други три коня с чип са били също задържани по улиците на града, но са били освободени и върнати обратно на собствениците им, след като те са платили наложените им глоби.

При установяване на безстопанствено пуснати коне по улици, паркове и пътната мрежа на територията на града, животните се улавят и задържат, като се сигнализира незабавно официалния ветеринарен лекар, обясниха от Община Пещера. При наличието на идентификационен чип собственикът заплаща глоба от 100 лв. за кон и животните се освобождават. При липса на чип обаче конете се умъртвяват на място и се насочват към обект за обезвреждане на странични животински продукти (екарисаж). Причината е, че за тези животни не може да се установи чия собственост са и какво е било здравословното им състояние.

Длъжностни лица на общинската администрация в Пещера регулярно извършват проверки за спазване разпоредбите на общинската Наредбата за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Пещера и Наредбата за реда и условията за отглеждане на животни и птици.

Многократно от началото на 2017 година собствениците на регистрирани селскостопански животни на територията на община Пещера са уведомявани, включително и на срещи с кмета Николай Зайчев, че ще се извършват проверки за свободното движение и паша на селскостопански животни по улици, паркове и пътната мрежа на неидентифицирани животни (коне без инжектиран електронен транспондер-чип, крави, кози и овце без ушни марки).

Действията на Община Пещера спрямо безстопанствените коне дадоха повод на директора на Областната дирекция по безопасност на храните – Пазарджик д-р Петко Митев да я посочи като добър пример за постигнати резултати със съдействието на официалния лекар и полицията и при строго прилагане на нормите на Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.