В Пловдив изграждат 7 нови детски площадки с 600 000 лв.

Седем нови модерни детски площадки, които отговарят на всички съвременни изисквания на ЕС за безопасност, ще бъдат изградени през тази година в Пловдив. За целта в бюджета на общината са заделени 450 000 лв., а допълнителни 150 000 лв. се отпускат на шестте районни кметства със специални решения на местния парламент и с тях общата сума става 600 000 лв.

"Районните кметове вече са дали заявка къде има нужда да бъдат изградени. Със сигурност ще има още една площадка в района на гребния канал, тъй като тази до Младежкия център е може би най-посещаваната в града и се оказва недостатъчна за всички желаещи", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Градоначалникът Тотев и кметът на район "Западен" Димитър Колев откриха в четвъртък официално новия парк "Акациева горичка". Той е разположен на площ от 5 дка на бул. "Пещерско шосе", а инвестицията в новата зона за отдих надхвърля 100 000 лв. Отец Пантелеймон от храма "Свети Климент Охридски" в "Западен" освети парка, а след това двамата кметове засадиха елха, която в бъдеще ще бъде украсявана за Коледа. В парка "Акациева горичка" са изградени изцяло нови алеи с цветна фигура в средата, осветление с 16 стълба, нова детска площадка, модерен фитнес на открито, поливна система и чешма. Зоната за отдих разполага с голяма беседка и много пейки, а предстои поставяне на преградни пана откъм оживения булевард "Пещерско шосе".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони