Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

В Пловдив са готови да преминат към онлайн обучение на всички ученици

Община Пловдив има готовност да премине към онлайн обучение на всички ученици с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирайки заместник-кмета по образование Стефан Стоянов.

По думите му провеждането на дистанционно обучение във всички общински училища е възможно благодарение на въведените облачни технологии в учебния процес, което дава възможност на 100 процента то да се осъществява от разстояние чрез споделяне на учебни материали и ресурси между учители, ученици и училища.

За целта ще се използват всички над 170 обучени преподаватели. Всички описани ресурси са достъпни в идентичен вид на https://cloud.cct.bg, като са изцяло на български език, напълно безплатни и освободени от лицензни и абонаментни такси за пловдивските училища.

Създадена е и организация по отношение на дезинфекцията на детските градините, яслите и училищата, е казал още Стоянов. Към момента между 35-40 на сто от децата посещават детските градини в сборни групи. Три пъти дневно в детските ясли се прави дезинфекция, когато децата не са в стаите, като достъпът на родители до помещенията е ограничен.

„От следващата седмица сме готови да започне нормалният учебен процес. Изпратили сме всички указания за дезинфекция, преди и след занятията, за спазване на личната хигиена и проветряване на класните стаи“, уточнява Стоянов. Той е подчертал, че стриктно ще се следи за болни деца или служители, като се спазват всички разпореждания.

Част от училищата вече са започнали цялостната дезинфекция, като се спазва списъкът от препарати, които трябва да се използват.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.