Адв. Марковски: Задържането е законно, не са нарушени правата на Полфрийман

По какво си приличат случайният секс и интервюто за работа?

Прокуратурата решава какви обвинения да повдигне след арестите в БФС

Парламентът излиза в предизборна ваканция

Адвокатът на Джок Полфрийман: Никой от българските власти не ме е уведомил официално, че ще бъде пуснат

Ремонтите в „Нотр Дам“ все още не са започнали

Как се храни Анджелина Джоли

Путин и Ердоган обсъдиха в телефонен разговор положението в Сирия

Отбелязваме празника на авиацията и на Българските Военновъздушни сили

Айсбергът на българския ксенофобски национализъм За пореден път си заравяме главата в пясъка и не искаме да видим проблема

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

В полза на Тръмп Демократите могат да загубят много

Никой не очакваше „Украйнагейт“ да е толкова голям

Началото на процедурата за импийчмънт на президента на САЩ не може да се окачестви като признак за сила на Демократическата партия. По скоро, точно обратното, това е единственият начин да защитят основния си кандидат за президент от „украинския компромат“.

Показателно е, че още през април, когато адвокатите на Тръмп посетиха Украйна, никой не очакваше, че „Украйнагейт“ ще се разпространи в различни посоки, засягайки постепенно все повече представители на Демократическата партия. Междинна цел на тази серия от разследвания вероятно ще стане и бившият вицепрезидент на САЩ – Джо Байдън.

През август, когато ситуацията започна активно да безпокои високопоставените функционери на Демократическата партия и лично Джо Байдън и дотогава все още не беше попадала в полезрението на мнозинството от водещи медии, аз писах, че „американските политици няма да се опитват да съблазняват Зеленски с подаръци и обещания (за щастие, от такива непродуктивни способи за взаимодействие се отказаха и в Русия, а пък в САЩ никога въобще не са ги практикували), а веднага ще преминат към заплахи, които няма да се подвоумят да изпълнят“. Днес Демократическата партия се опитва да започне процедура за импийчмънт на Тръмп, защото уж се опитвал да изнуди Зеленски да му даде компромати за Байдън и това било причината да спре военната помощ за Украйна.

Паралелно с това впрочем върви и алтернативна версия, че на Зеленски допълнително са му били обещани пари в замяна на разследване на дейността на сина на Байдън в Украйна, макар че не е изключен и трети вариант: Тръмп да се е опитал да приложи едновременно „моркова и тоягата“. Демократите очевидно решиха, че най-добрата защита е нападението и тръгнаха към много рисков вариант. Те се опитват да започнат импийчмънт, без да имат достатъчно гласове в Сената, но за сметка на това имат много сериозен имиджов проблем със сина на Байдън.

В тази връзка последствията за самите демократи може да се окажат катастрофални. Както отбелязва „Уолстрийт Джърнъл“, „Тръмп обича да се изкарва жертва на жестокото отношение към него от страна на политическия естаблишмънт, затова процедурата за импийчмънт фактически е в полза на неговия политически разказ“.

* От “Гласове” със съкращения

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.