В Русия 80 на сто от заразените с коронавирус са от 18 до 60 години

Около 80 процента от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години, защото в тази група са най-големият брой хора, завърнали се от чужбина. Това заяви днес Ана Попова - ръководителка на Роспотребнадзор - федералната служба за защита на правата на потребителите и благополучието на гражданите, в интервю по телевизия "Россия-1" ("Русия-1"), предаде ТАСС.

Съотношението на хората, по-възрастни от 60 години, в днешната структура е от порядъка на 15 процента, а около 5 на сто са деца. Въз основа на множество изследвания след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и по тази причина в момента, когато човек излиза от самолета, установяването на патогена е най-трудно. Затова пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван, отбеляза Попова.

Към днешна дата в Русия са регистрирани 5389 случаи на коронавирус. 355 души са оздравели. Голяма част от заразените са в Москва (3893). По данни на федералния оперативен щаб от днес по обяд, починалите са 45 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия