В САЩ одобриха терапията с антитела за лечение на Covid-19

Американската агенция по храните и лекарствата даде спешно одобрение за терапията за лечение на коронавируса със синтетични антитела на биотехнологичната компания "Регенерон" (Regeneron Pharmaceuticals Inc), предаде Ройтерс. Въпросната терапия беше използвана при лечението на американския президент Доналд Тръмп, който се зарази през октомври.

Това извънредно разрешение би могло да позволи на пациентите да избегнат хоспитализация и да облекчи товара на нашата здравна система, обясни представителят на агенцията Стивън Хан.

Потвърдените случаи на COVID-19 в САЩ вече достигнаха 12 019 960 по данни на университета "Джонс Хопкинс" - шест дни след като беше достигнал 11 милиона. Дневният ръст на новите случаи наближава 200 000 по-малко от три седмици след като достигна 100 000 за първи път. Рекорден брой от 195 542 нови случая бе регистриран в петък. Броят на смъртните случаи доближава мрачната статистика от пролетта - броят на починалите за денонощие надхвърли 2000 в четвъртък за първи път от началото на май. В петък бяха регистрирани 1878 смъртни случая.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка