В Свищов отбелязаха Международния ден на доброволеца с демонстрация

Пo повoд Мeждyнapoдния дeн нa дoбpoвoлeцa, в Свищов се проведе съвместна демонстрация мeждy дoбpoвoлци, пoжapникapи, полиция и спешна помощ, в която беше проведена учебна евакуация и бяха пpoигpaни действия за оказване на първа помощ при извършено ПТП.

Доброволното формирование при община Свищов, РСПБЗН, РУ на МВР и Спешна помощ демонстрираха в СУ «Цветан Радославов» съвместни действия по оказване на първа помощ и спасяване на пострадали хора в пътно-транспортно произшествие. Точно в 12,05 ч. беше проведена учебна евакуация на всички ученици и учители от СУ „Цветан Радославов” - гр. Свищов, която приключи ЗА 3 МИНУТИ. След това, в двора на училището бе подаден сигнал за ПТП.

Службите се отзоваха на място и за краткия перод от 15-20 минути предприеха съвместни, координирани действия по обезопасяване на местопроизшествието, разрязване на автомобила, в който имаше «пострадал» човек /манекен/ и по възможно най-безопасния начин «пострадалият» бе изваден от колата, беше му оказана първа помощ и транспортиран за лечение.

По време на демонстрацията, началникът на РСПБЗН – Свищов инж. Светлин Михайлов разясняваше на присъстващите наблюдатели действията, които бяха предприети от специализираните служби, като неколкократно подчерта, че от изключителна важност във всяка критична ситуация е запазването на самообладание.

На демонстрацията в свищовското училище присъстваха и обучени младежи по проект “Доброволческа младежка академия за безопасност”, които показаха добра подготовка и добре координирани действия съвместно с останалите служби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони