Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

В Сливен отново заредиха с предпазни маски и дезинфектанти, но на „златни“ цени

Изчезналите от пазара предпазни маски за еднократна употреба и дезинфектанти отново се появиха в сливенските аптеки и дрогерии, но на стряскащи и за клиентите, и за самите фармацевти цени. Маските, които само допреди седмица се подаваха за дребни стотинки, на повечето места вече се предлагат по 2 лева за бройката, а някъде – и нагоре. Доставчиците са вдигнали цените на едро и за масово търсените дезинфектанти-гелове за ръце. Те също са на път да станат „златни“. Оскъпяването е двойно и тройно.

В някои от аптеките признаха, че са били принудени да върнат заявените нови партиди, тъй като заради завишените цени ставали непродававаеми. Например, един от най-търсените антибактериални гелове за ръце, от 50 милилитра опаковката, на български доставчик, само до преди дни се продаваше на цена от 2 – 2,20 лева. Сега вече го предлагали в търговските обекти на цена на едро от 5 лева. В отговор на въпрос от „Труд“, от ОД на МВР – Сливен съобщиха, че икономическата полиция вече е започнала проверки. В Областната дирекция също имало получени от граждани сигнали за изкуствено завишени цени на дезинфектанти, предпазни маски и други продукти за санитарно-хигиенни нужди.

Запасяването с хранителни продукти и стоки от първа необходимост не подмина и Града под Сините камъни. В част от супермаркетите служителите бяха викани извънредно на работа, за да успяват със зареждането на рафтовете. След като отмина оживлението в магазините за храна, в социалните мрежи можеха да се видят доста снимки на опустялата пешеходна зона и улиците в града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.