Вижте какво ще е времето днес

Разпети петък – денят на Христовите страдания

На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

В Сливен ще търсят инвеститори във високите технологии, автомобилостроенето и производство на самолетни части

Меморандум за сътрудничество бе пописан между Българската агенция за инвестиции и община Сливен. Целта е да се създаде благоприятна среда за привличане на предприемачи в Града под Сините камъни. Документът бе подписан от изп. директор на БАИ Стамен Янев и кмета Стефан Радев.

Една от идеите е да се търсят предприемачи във високите технологии, в сферата на автомобилостроенето или производството на части за самолети. Минималните изисквания са размерът на вложенията да е над 5 млн. лева, в период до 5 години, а разкритите нови работни места – минимум над 100-150, заяви от своя страна Стамен Янев.

Новата индустриална зона на Сливен ще се намира в района на бившето селскостопанско летище „Бършен“, край главния път за Ямбол. Тя ще заема терените около летището с обща площ 2500 дка. Кметът Радев съобщи, че администрацията е изготвила устройствения план. В моменти тече процедура за съгласуването му. Надеждите са, че със съдействието на агенцията ще могат да се осъществят контакти с бъдещите инвеститори и да им се предложат благоприятни условия за бизнес.

Летището с площ от 170 декара и имотите около него с обща площ от близо 2 700 дка бяха предоставени от държавата безвъзмездно на Сливен при управлението на кмета Йордан Лечков /2003-2011 г./.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.