В Слънчев бряг чистят имидж, бутат обекти

Новият концесионер на Северен плаж - Слънчев бряг, който е стопанин на ивицата от три дни, започна акция по събаряне на заведения, с цел привеждането й в съответствие със законовите разпоредби и концесионния договор. Акцията, която ще продължи два дни, стартира по обед в събота с култовия бар "Бикини". Присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Освен бара, ще бъде бутнато и съседно заведение, както и павилион за дюнери.

През уикенда ивицата ще се освободи от кръчми с общо 1300 незаконни квадратни метра площ.

300 са незаконните обекти само на Северния плаж в курорта, но те ще останат и този сезон, защото срокът, в който могат да се провеждат подобни дейности преди активния сезон, изтича на 15 май. Това на практика означава, че бутането ще продължи чак наесен. Тогава ще се започне с масивните бетонни постройки, които закриват гледката към морето, обеща новият концесионер.

"Предишният концесионер миналата година отказа да предаде плажа доброволно и да си събори обектите. Новият наемател се съгласи да поеме плажа в сегашния му вид и сам да го доведе до чист вид, т. е. да няма нищо на плажа", заяви министър Ангелкова.

Хотелиери от комплекса споделиха, че се радват че най сетне гласовете им са чути и незаконните кръчми ще бъдат махнати, а имиджът на Слънчев бряг на презастроен бетонен град ще се чисти.

„За следващия летен сезон Северния плаж в Слънчев бряг ще има съвсем различен облик. Връчиха ни акта за въвод от областна управа на 10 май, за 5 дни ние не можем да премахнем всичко, защото на 15 май изтича забраната за строителство. Общо 300 обекта трябва да бъдат премахнати”, обясни представителят на наемателя, адв. Николай Борисов.

Той уточни, че след края на сезона ще се съборят и останалите преместваеми обекти. Първо ще се започне с тези при които има излят бетон – масивните и тези които закриват гледката към морето.

До края на лятото ще има непрекъснати изненадващи проверки и ще се реагира на всеки един подаден сигнал. Забраната за строителството влиза в сила на 15 май и след това не са разрешени никакви действия по събаряне. Въпреки това курортът ще бъде масово проверяван за издаване на бележки в заведенията, за легитимиране на нощувки и наемане на работна ръка.

Коментари

Задължително поле