В сряда следобед магистралата Атина-Солун се отваря за тежкотоварни автомобили

В сряда следобяд отваря за движение магистралата Атина-Солун за тежкотоварни автомобили. Движението на МПС ще продължи да се осъществява в едно платно във всяка посока до пълното възстановяване на двете ленти във всяка посока.

"Полагат се усилия и проверки, така че Егейската магистрала, участъкът Гиртони-Сикури от магистралата Атина-Солун да бъдат отворени за движение и за тежкотоварни превозни средства", съобщи Димитриос Гацонис, вицепрезидент на Hellastron и управляващ директор на „Егейска магистрала“.

Пълното възстановяване на движението в двете посоки, може да отнеме 1-1,5 месеца. Той обясни, че в момента водите са застояли и ще трябва да се отдръпнат, за да може да се направят сондажи и всички необходими проверки и добави, че мостовете на магистралата не са пострадали, но висящият мост в Темпи е разрушен, а местната пътна мрежа е претърпяла много щети.

Националната магистрала Атина-Солун бе затворена заради наводненията от бурята Даниел. Преди дни беше отворена за автомобили до 3,5 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа