В Сърбия обмислят връщане на ограничителните мерки

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че "вероятно" ще бъдат въведени ограничителни мерки, подобни на тези, въведени от някои местни власти през последните няколко дни заради увеличения брой случаи на коронавирус, съобщава сръбската преса.

Тя заяви по ТВ "Пинк" че от 10 часа местно време (11:00 часа българско време) ще се проведе среща на Кризисния щаб за борба COVID-19  и че няма да бъдат въвеждани пълни забрани за движение или събиране, както по време на извънредното положение.

Мерките ще са в сила на определени места, а не на цялата територия на Сърбия.

"В Белград, разбира се, има най-много заразени хора, не на глава от населението, а като общ брой, две трети от всички заразени хора са в Белград. Това е предимно сред по-младото население, така че ще разгледаме как да насочим мерки и да решим този проблем", каза Бърнабич.

Тя заяви, че работата на нощните клубове ще бъде „със сигурност“ забранена и че ще бъде разгледана и забраната или ограничаването на работата на ресторантите.

Тя каза, че „е мислила какво е разумно (в настоящата ситуация)“ и че „очевидно“ коронавирусът ще присъства, докато не бъде разработена ваксина срещу него.

"Трябва да се живее дотогава ... И тези клубове, и тези ресторанти са икономиката, която пълни бюджета, от който се изплащат пенсии", каза тя.

Коментари

Задължително поле