В Тетевен започва санирането на 9-та поред сграда

Започва обновяването на деветата по ред многофамилна жилищна сграда в община Тетевен по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност. Блокът „Обединение“ се намира ул. „Мария Михайлова“ 2.

„Блок „Обединение“ бе сред първите одобрени за саниране сгради, но поради обжалване на обществената поръчка, се забави и изпълнението на строително-ремонтните дейности“, заяви след подписването на документите кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Тя допълни още, че Община Тетевен е придвижила всеки един документ в определения срок.

„Това е поредният блок в Тетевен, който ще бъде обновен по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Всички виждат как изглеждат вече санираните сгради – с нов облик, красиви и свежи. От друга страна, хората живеещи в тях са поразени от ефекта, който е постигнат след обновяването и станал осезаем през изминалата зима“, каза още д-р Бояджиева.

Отново ще припомним, че Националната програма за енергийна ефективност е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради, като с нея се цели чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност да се осигурят по-добри условия на живот за гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

Изпълнението на мерките по програмата ще допринесе за: намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите и осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони