На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

В УМБАЛ Пълмед – Пловдив Проследяват електронно лекарствените терапии на пациентите

От началото на тази година УМБАЛ „Пълмед“ реализира проект за електронно управление на лекарствената терапия чрез болничната информационна система. Тя позволява в реално време да се проследява процесът по назначаване на лекарствата на пациентите, електронните заявки към болничната аптека на база направените назначения от лекуващия лекар, приготвяне на индивидуална доза за всеки пациент, както и контрол върху медикаментозната терапия.

Електронното проследяване ще предотврати назначаване или неизпълнение на предписаното на пациента лечение, пропускането на прием или предозирането на лекарства. Всички здравни работници в „Пълмед“ разполагат с електронни карти, с които се идентифицират в болничната система. Така по всяко време е ясно в колко часа и от кого е приложен даден медикамент.

„Още при постъпването за хоспитализация в УМБАЛ „Пълмед“ пациентът получава гривна с индивидуален баркод. Чрез него, екипът в отделението осъществява достъп до е-досието на пациента, в което се съдържат данни за диагнозата, изследванията, назначеното лечение, кой лекар изписва лекарствата, коя медицинска сестра ги дава, каква храна приема по време на болничния си престой. Всички допълнителни консултации от лекарите също се отразяват. Това ни позволява да извършваме по-добра отчетност, като ръководство и най-важното – избягване на грешки“, коментира директорът на УМБАЛ „Пълмед“ д-р Иван Маджаров.

Електронното управление в „Пълмед“ дава възможност, на база на е-досието, освен проследяване на лекарствената терапия, да се генерира епикриза и други документи, които биха могли да са полза за пациента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.