В Шуменско 4 нови специалности по заявка на фирми

По заявка на работодатели в Шуменско се откриват 4 нови специалности с дуално обучение /стандартна теоретична подготовка и стаж по специалността б.а./. План-приемът за учебната 2018-2019 година беше утвърден в четвъртък на заседание на Постоянната комисия по заетостта към Областния съвет за развитие.

По искане на фирмите "Тотал-М" и "Мипа" в гимназията по строителство в Шумен ще бъде открита специалност "Мебелно производство". "Автомагистрали - Черно море" са заявили желание от кадри по специалност "Геодезия" и "Пътно-строителна техника".

Първата ще бъде открита в гимназията по строителство в Шумен, втората в школо в съседния Велики Преслав. Други две фирми искат обучени кадри по "Технология на керамичното производство" и паралелката ще бъде разкрита в гимназия "Асен Златаров" в град Нови пазар.

Още 4 нови специалности с прием от 8 клас ще бъдат разкрити в гимназиите от региона - "Компютърна графика" в СУ "П.Волов" в Шумен, "Митническо данъчно обслужване" в СУ "Д-р П.Берон" в Хитрино, "Текстообработване" в Обединено училище "Христо Ботев" в Каспичан и "Деловодство и архив" в Обединено училище "Св. П.Хилендарски" в Плиска.

1 680 са седмокласниците, които се очаква да постъпят в горна степен на професионалните или профилираните училища в област Шумен. Те ще избират измежду общо 70 паралелки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони