В Шумен започна изграждане на "Практикер"

5 млн.евро инвестицията в земя и сгради

"Видеолукс Холдинг" гради още магазини и създава търговска зона

В Шумен започна изграждане на хипермаркет за дома и градината "Практикер". В сряда кметът на града Любомир Христов и председателят на съвета на директорите на фирма "Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев направиха първа копка след водосвет. Това ще бъде 11-ия "Практикер" в страната и той трябва да отвори врати през октомври. Пълни гаранции, че ще приключи строителството в срок даде фирмата изпълнител "Бараж Груп"ЕООД. Магазинът ще даде работа на над 100 души.

Сградата на "Практикер" на бул."Велики Преслав" ще заема 7 200 кв.м., търговската зала ще се простира на 5 000 кв.м., а за посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг с над 150 места. Клиентите ще могат да пазаруват над 40 000 продукти от различни категории - строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, осветление, къмпинг, авто и велоаксесоари.

В района, където вече има магизини "Кауфланд" и "Технополис" ще се оформи нова търговска зона. Освен хипермаркета за дома и градината, ще бъдат изградени още няколко магазина на по 3-4 дка, каза Белчев. Инвестицията на компанията му в земя и сгради ще достигне 5 млн.евро.Бизнесменът обяви, че изборът на Шумен не е случаен, похвали работата с общината и бързите срокове на одобрение на всички нужни документи. "По наши статистики за бизнеса в Северна България Шумен почти е изпреварил Русе", каза Белчев и нареди града на второ място след Варна. Кметът Христов благодари за доверието и каза, че общината се отнася с уважение към всеки инвеститор. "Не сте сбъркали с избора на Шумен. Преди месец направихме първа копка на нова спортна зала, преди 10 дни направихме първа копка на нов завод и сега на "Практикер"", каза градоначалникът.

Коментари

Задължително поле