Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

Турция провежда операция срещу сирийските сили в Идлиб

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 21 февруари 2020

Взимат субсидиите на фермери, палили стърнища Пожарната ще уведомява фонд “Земеделие”

Предлагат по-строги присъди за хакери (обзор)

Борисов преди заседанието на Европейския съвет: Подготвен съм да бъда диалогичен (СНИМКИ)

Нападател намушка мъж в джамия в Лондон

Съдът прекрати съдебното производство за унищожаване на пясъчни дюни на Каваците

Aрестуваха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

В Шумен ще обучават модисти и графични дизайнери

Шуменски гимназии предлагат на завършили седмокласници да станат специалисти по „Бутикови облекла“, „Графичен дизайн“ или по „Спортно-туристическа дейност“. Това са най-новите специалности за областта, стана ясно по време на заседание на Постоянна комисия по заетост в петък. Предложенията са съответно от Професионалната гимназия по облекло и хранене „Проф.Асен Златаров“, СУ „П.Волов“ и СУ „Трайко Симеонов“.

Още три нови специалности, но в общински мащаб се предлагат от средното училище в Хитрино – „малък и среден бизнес“, от обединеното училище в с.Ивански – „зеленчукопроизводство“ и от обединеното школо в с.Друмево – „работник в производството на кулинарни изделия“.

Към вече съществуващите паралелки в дуална форма на обучение са предложени още 4 специалности.

Професионалната гимназия по строителство в Шумен заедно с „Автомагистрали – Черно море“ АД възнамерява да обучава по специалност „Строителство и архитектура“ и „Геодезия“. Същата фирма ще партнира и на Професионална техническа гимназия „Симеон Велики“ във Велики Преслав в специалността „Пътно-строителна техника“. Две фирми, специализирани в производството на фаянс съвместно с Професионалната гимназия по химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в Нови пазар искат прием в специалност „Технология на керамичното производство“.

Според предложенията за държавен план-прием на 34 училища в Шуменско се очертават 33 профилирани паралелки и 32 професионални. Броят на учениците завършващи 7-ми клас обаче, намалява и не е ясно колко точно ще се реализират. Преди година седмокласниците са били 1 527, а сега са 1416, посочи експертът Машка Крумова от просветния инспекторат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.