Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Хакери разбиха официалния профил на лондонската полиция в Twitter

Пътници в лондонското метро пострадаха след разпръскване на сълзотворен газ

Софийските бани – призрачни сенки от миналото Три десетилетия управниците на столицата спаха като къпани

Премиерът Борисов ще подкрепи кандидатурата на Кьовеши за европейски главен прокурор

Столичната библиотека представя документална изложба

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

В 75 училища у нас няма хартиен дневник, има само електронен. Там не ползват хартиени бележници. Родителите и учениците ползват изцяло мобилното приложение – електронен бележник. Това съобщи един от основателите на платформата „Школо“ Симеон Предов по БНР.

Всяко училище може да се присъедини към дигиталните промени в образователния процес чрез регистрация в платформата „Школо“. Образователната платформа за дигитална трансформация в училищата „Школо“ осигурява електронен обмен на информация за ученици, учители и родители. „Школо“ е създадена преди две години. Платформата включва интегрирани модули, включващи електронен дневник, учебни материали, статистика, мобилно приложение и възможност за виртуални поощрения.

На национално ниво работят със 700 от общо 2400 училища. В платформата са регистрирани около 30 хиляди учители от общо 70 000. Около 200 000 пък са регистрираните родители и ученици. Между 50 и 60 хиляди души посещават сайта ежедневно.

Някои ученици се мотивират от статистиките в платформата, други не я харесват, сподели Симеон Предов: „Все пак мисля, че и за тях вършим полезна работа, като споделяме на родителите им, че може да работи върху тяхното поведение, присъствие в училище и прочее.“ По думите му, всичко е прозрачно и се вижда кога са въвеждани оценките, от кого, могат да се вписват и коментари за оценката.

„Именно тази обратна връзка в хартиените дневници липсва. В електронните дневници тя е абсолютно прозрачна, в реално време достига до родителите и това има вече положителен ефект“, коментира Предов.

Дигитализацията е дълъг процес, предупреди той. Как се облекчава работата на учителите? „Учителите в момента масово са писари на административни и бюрократични справчици, изисквания от по-висши инстанции. „Школо“ дава възможност цялата администрация и бюрокрация, която трябва да се върши, те могат да стават автоматично само с няколко клика.“

В платформата има модул за комуникация тип месинджър, вайбър, който е затворен само за училищната общност. В него учителите могат да пишат до родителите, родители до учители, учители до ученици, тоест всеки да има комуникация с всеки, обясни още Симеон Предов.

„Ако училище със 600 ученици трябва да бъде информирано за предстоящо коледно събитие или за някаква екскурзия, класните ръководители досега трябваше да се обаждат на родителите и да ги информират за това един по един. Сега училищното ръководство пуска едно съобщение в модула за комуникация в „Школо“ и тази информация стига буквално за секунди до всички родители, до които е адресирано.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Значи соросоидите вече спокойно могат да проникнат в компютърните системи и да проследяват децата ни. Това ли беше целта ? Всичко да може да се следи от вън ли ?

  2. Разни Чужди Мафиотски фирми около Б. Борисов, искат да СЛЕДЯТ хората в цяла България. И са измислили тая Измама- наречена Електронно Управление. Тия просто искат да прибират Пари, като Посредници. Време е да се маха мафиота, заедно с Мафиотските му фирми. Негърските фирми- ЕМтел и Вииваком трябва да фалират и бягат към Африка. Тия са Сериини убийци.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.