Габриела Петкова - малката българска звезда в „Аквамен“

Единайсет годишната актриса от Бризбейн, Австралия вече има предложения за нови роли

Всяка година семейството се връща в България

На официалната премиера на “Аквамен” в Лос Анджелис звездата на лентата Джейсън Момоа взриви феновете с невероятно шоу. Той, актьори от филма и негови приятели изпълниха традиционния боен танц хака, типичен за маорите от Нова Зеландия. А след това “Аквамен” взриви и боксофиса. Само за няколко дни филмът събра над 500 милиона долара приходи, като повече от половината от тях дойдоха от Китай.

Нова Зеландия е страната, от която тръгва историята на една малка звезда с български корени – Габриела Петкова. Габи партнира на Момоа и съпругата на Джони Деп – Амбър Хърд в ролята на италианското момиче от рецепцията.

През 1993-а година Ирина Петкова и Стоян Петков напускат България в търсене на по-добър живот, но и приключения. Така те се оказват в Уелингтън, Нова Зеландия – на другия край на света. Той е IT специалист, а тя борави със счетоводство. През 2004-а се ражда техният син Християн, а малко след това те решават да се преместят на държавата-континент Австралия. Установяват се в Бризбейн, а после – през 2007-а на бял свят се появява и Габи.

“Още от малка Габи показваше огромен интерес към актьорството. Тя участваше с ентусиазъм и талант в часовете по драма”, разказва майка й Ирина.

Записва се на уроци по актьорско майсторство, тренира акробатика и какво ли още не.

“Миналата година, когато разбрахме, че “Аквамен” ще се снима на Златния бряг и търсят момиче момиче за филма, записахме Габи на кастинг. Харесаха я и заедно с брат си започнаха пробни снимки”, казва Ирина. Габи е дубльор на актрисата, която играе “момичето от фонтана”, но на снимачната площадка младата актриса прави впечатление на режисьора Джеймс Уан, защото много точно изпълнява неговите инструкции и се справя безпроблемно със задачите си. Така тя получава ролята на “Момичето под камбаната” на самата снимачна площадка.

Майка й разказва, че на сета е било много емоционално и весело. Габи се среща и работи със Джейсон Момоа, Амбер Хърд, преживяване което Габи ще помни завинаги. Тя не успява да отиде на премиерата в Лос Анджелис, но минава на червения килим в Робина, Златния бряг, където е заснет и филма “Аквамен”

Малко след края на снимките малката звезда се явява на кастинг и е избрана да играе главната роля в амбициозния проект на една нова компания - Cleveland film company, който е с работното заглавие “Петте луни на Плутон”. Фентъзито е с амбицията да прерасне в мащабен сериал или пълнометражен филм. Габи ще влезе в ролята на Пайпър, а снимките започват през март 2019 в Бризбейн.

Въпреки, че е австралийка по рождение, Габриела пътува до България всяка година, за да посети баби, роднини и приятели. Освен Пловдив и София, тя обожава да ходи в родопското село Равногор, където има много роднини.

България много є харесва, планината, морето, хората. Мечтата й е един ден да се снима и в български филм. Заразата на киното е вече в кръвта й и тя иска да се снима в реклами, телевизионни сериали, но и най-много да се появи отново на големия екран.

Мечтите обаче не искат взиране в звездите, а много работа. В момента Габи учи активно актьорско майсторство. Опитва се да се да говори на английски с американски акцент, изучава руски език и танцува хип хоп с кубински треньор. Може би има нещо символично, че това прекрасно момиче пробива в киното с “Аквамен”, защото най-вероятно ще й върви по вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино