"Галъп": Над 80% от българите одобряват проверките по плажовете

Дейността на Министерството на туризма по Черноморието се одобрява от малко над 50% от пълнолетните граждани, а близо една трета са по-скоро критично настроени. Контролът по плажовете от страна на министерството среща подкрепата на над 80% от интервюираните. На въпрос дали одобряват проверките по плажовете 81% отговарят с "Да", 15% казват "Не", 4% не могат да преценят.

Галъп

В огромното си мнозинство българските граждани искат спазване на правилата по Черноморието и в курортите и поддържане на реда от страна на държавните и общинските органи.

Изключение, но само до известна степен, в това отношение са младите хора до 30-годишна възраст, но дори и сред тази възрастова група като цяло преобладава подкрепата за повече ред в туризма у нас.

Това показват данните от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“ във времето за равносметка на лятото, проведен сред 800 пълнолетни българи чрез панелна методика, която позволява национална представителност на данните.

Резултатите показват още, че българското Черноморие остава предпочитана дестинация за лятна почивка за гражданите на страната и през това лято. Вече над милион и триста хиляди пълнолетни българи са почивали на морето ни, а още на половин милион явно им предстои да го посетят.

В сондажа 37% заявяват, че са били на лятна почивка – това означава около 2 милиона души. А 68% от тях твърдят, че са избрали българското Черноморие, което е над милион и триста хиляди. С най-голям дял са младите до 30-годишна възраст и жителите на София. 21% от запитаните отговарят, че са прекарали почивката си на друго място в страната, а 17% - в чужбина.

 

Галъп

Интересно за отбелязване в данните е, че още близо толкова тепърва ще отидат на почивка извън страната. Други седемстотин хиляди пълнолетни българи са почивали или им предстои да почиват на други места в страната извън Черноморието.

Като цяло над 60% от българите са почивали или ще почиват извън мястото, където живеят, през това лято. Числото се получава от сумирането на дяловете на онези, които вече са почивали и онези, които твърдят, че ще почиват.

 

Коментари

Задължително поле