Гардът на "Левски Лукойл" Чавдар Костов: Наложихме отборна игра и спечелихме

Спечелихме, защото показахме добра защита и отборна игра – заяви гардът на „Левски Лукойл“ Чавдар Костов. - С моето излизане ротацията се скъса още повече и момчетата показаха невероятна игра.

Заради травма Костов бе на терена само 14 минути при успеха на „сините“ над домакините от белоруския „Цмоки“ (Минск) със 75:63 в мач от евротурнира за ФИБА къп.

Тимът ни вече е с две победи и толкова загуби в групата, като се нуждае от още два успеха, за да продължи в следващата фаза на турнира.

„Заслужена победа – обяви и старши треньорът Константин Папазов. - След контузията на Чавдар Костов рядко отличавам някого, защото отборът е водещ. Но всички знаят качествата на Асен Великов - той пое и нападението, и риска. Изигра фантастични минути.“

В събота „сините“ посрещат „Балкан“ в зала „Универсиада“ в мач от НБЛ. Папазов обяви, че в отсъствието на Костов в игра най-вероятно ще се завърне Христо Захариев, който също лекуваше травма.

„Нека всички фенове, които обичат нашия отбор и баскетбола, да дойдат и да ни подкрепят. - продължи Папазов. - Именно те са причината Валентин Златев да дойде с „Лукойл“ в „Левски“. Публиката е причината да ни има.“

Коментари

Задължително поле