ГБС ремонтира покрития паркинг на Терминал 2 на летище София

Концесионерът на летище София "СОФ Кънект" и "ГБС-Инфраструктурно строителство" са подписали днес договор за реновация на покрития паркинг на Терминал 2. Проектът е на стойност близо 24,5 млн. лв., като от оператора смятат, че е от стратегическо значение за развитието на летището.

Ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг ще започнат през 2024 г. и ще завършат за около година. Междувременно се очаква същият строител да приключи работата по открития паркинг с капацитет над 1000 места.

Така пътниците ще имат възможност да паркират на открития паркинг докато бъде завършена реновацията на закрития. Като краен резултат от реализацията на двата проекта на Терминал 2 ще има общо почти 1900 паркоместа.

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за контрол на достъпа. Новата бариерна система, базирана на разпознаване на регистрационен номер, ще гарантира, че всеки пристигащ шофьор, който възнамерява да остави или качи пътници ще има бърз достъп, без да чака на опашки. Този проект включва и разширяване на пътя и изграждане на нов обратен завой, който ще пренасочи трафика към съседни съоръжения, разположени извън летището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес