Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Опитът, придобит от военнослужещите в мисии, е незаменим

Мисиите на Българската армия в подкрепа на международния мир и сигурност имат пряко измерение и при защита на националния суверенитет и териториалната цялост на нашата страна. Защото опитът, който придобиват военнослужещите ни в реална обстановка и коалиционна среда, е незаменим. Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на церемония по официалното посрещане на 37-ия контингент, който участва в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на Силите за сигурност в Афганистан „Решителна подкрепа”, съобщиха от МО.

„Това е един от най-успешните контингенти, напълно изпълнили задачите си. Вие участвахте в реална обстановка, в която всички звена са проявили отлична подготовка, професионализъм и решителност“, посочи той в обръщението си към личния състав на контингента.

Ритуалът се проведе на площад „Македония“ в гр. Благоевград и в него участваха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов и командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев. От името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски те наградиха военнослужещи от контингента, отличили се с професионалното изпълнение на задачите си.

Церемонията завърши с преминаването в тържествен марш на военнослужещите от 37-ия контингент, които бяха бурно аплодирани от своите близки, роднини, приятели, граждани и гости на Благоевград.

Коментари

Задължително поле