Ген. Кирчо Киров: С нападенията в Берлин и Анкара се създава впечатление за всеобхватна акция на терористите

В огромния бежански поток у нас със сигурност има инфилтрирани хора, готови за атентат. Това заяви пред БТВ ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването. По думите му с нападенията в Берлин и Анкара се създава впечатление за всеобхватна акция на терористите. Той заяви, че не бива да се забравя, че един от новоизбраните ръководители на "Ислямска държава" е отправил обръщение към структурите да се убива по всички възможни начини.

Според него България не бива и не може да се изживява като остров на спокойствието и без съмнение има хора с подобни намерения и тук.

Горан Симеонов, ръководител на асоциацията на разузнавачите от запаса, заяви, че убийството в Анкара е естествено продължение на битката на Ердоган с гюленистите. Всичко е насочено срещу нормализацията на руско-турските отношения и обществото е дълбоко разделено. „Не може да няма ответна реакция на хилядите хора, лишени от обществения живот в Турция”, каза той.

Киров подкрепи тезата, че се цели разкол в коалицията Русия-Турция-Иран и провал в усилията на умиротворяване в Сирия.

Симеонов добави, че след като „Ислямска държава” губи битката в Ирак е изнася войната в Европа. Според него може да се очаква подобни нападения да се случат по празниците.

Коментари

Задължително поле