Ген. Михо Михов: Пенсиите за стаж и възраст ще бъдат чувствително увеличени

Народните представители от Пловдив трябва да обединят своята енергия с градската управа и да работят заедно за каузата Европейска столица на културата през 2019 г., призова водачът на листата на коалиция "АБВ-Движение 21" в 16 МИР Пловдив ген. Михо Михов на среща със симпатизанти в район "Тракия". Според ген. Михов планираните средства са значителни, но за да не се окажат недостатъчни, трябва да бъдат контролирани и управлявани правилно от представителите на държавната и общинската власт. Преди това е нужна консолидация, за да се решат проблемите на града.

Генерал Михов Михов бе обсипан с въпроси. Присъстващи се интересуваха какво е състоянието на Българската армия, какъв е кадровият недостиг. Защо не учат военнослужещите да поддържат изряден външен вид, ходят като гащници, възмути се офицер от запаса, пилот І клас. Той изрази недоволството си от ниските пенсии в България и с болка добави, че по време на кабинета "Иван Костов" пенсията му станала 160 лв., а сега след куп "изравнявания" и повишения е 430 лв.

Ген. Михов бе категоричен, че тази категория хора са несправедливо ощетени и трябва да бъд

ат компенсирани. "Много пенсионери живеят в крайна бедност. За нас е недопустимо държавата да изоставя по такъв начин хората, които десетилетия наред са се трудили за страната си. Ще работим за чувствително увеличаване на пенсиите за прослужен стаж и възраст", увери Михов. Затова коалицията е заложила в своята платформа преизчисляване на всички пенсии за стаж и възраст към осъвременен осигурителен доход (към 2016 г.), увеличаване на коефициента за година стаж на новоотпуснатите пенсии до 1.3. За 4 години е предвидено таванът на пенсиите да б

ъде увеличен до 1600 лв.

Жители на "Тракия" поискаха премахване на двойното гражданство, за да не могат хора, които живеят навън да определят кой да решава съдбата на държавата ни. Ген. Михов отговори, че въпросът е деликатен и стремежът на коалицията е да се гарантират правата на сънародниците ни зад граница.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле