Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

МВнР към българите в Италия: Пътувайте само в краен случай в районите, където е установен коронавирус Външно повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5

Ген. Тодор Бояджиев пред „Труд“: В съшитата история за Гебрев и Скрипал се виждат белите конци Венецуелските пари са минали както през наша, така и през две чужди банки

Защо така се получава, че трябва някой чужденец да се обади, за да чуем какво правят службите, които храним? Ако не беше казал един венецуелски депутат, че пари от неговата страна се изнасят през български банкови сметки, щяхме ли да разберем, че ДАНС води такова разследване? Ако британски журналисти не бяха съобщили за връзка между отравянето на шпионина Скрипал у тях и бизнесмена Гебрев у нас, щяхме ли да научим, че нашата полиция проверявала тая версия от 3 години? Тези и други въпроси обсъждаме с генерал Тодор Бояджиев, бивш български разузнавач с голям опит и висш ранг.

– Ген. Бояджиев, какво мислите за разкритието, че България е част от криминална схема за износ на държавни активи от Венецуела?
– Мисля, че е обиден за нас фактът, че българските власти реагират на събития, за които отвън ни се съобщава, въпреки че са станали в България. Преди време беше достатъчно трима американски сенатори да дойдат тук, да ни кажат – не можете да строите Южен поток! – и националният ни интерес отиде на кино. Сега пък венецуелският опозиционен депутат Папарони обявява, че през България се източва национално богатство от неговата държава, посланикът на САЩ го повтаря и ние веднага се хващаме! И загърбваме факта, че въпросният превод преди да дойде в българска банка е минал през две уважавани чужди банки – европейска и американска, които стриктно спазват законите и следят за пране на пари. Представителите на нашата банка казват, че и те са си свършили работата. Нямаме причини да не им вярваме. И разследването ще докаже, че и у нас правонарушение няма. Защо не слагаме акцент на това? А слушаме и тичаме по вятъра, а понякога тичаме и пред вятъра, само и само да угодим на чужденците, за които си мислим, че държат в ръцете си националните ни съдбини. Това правим и в шумотевицата около английския сайт, който навърза случаите „Гебрев“ и „Скрипал“ с един руснак, който бил в България.

– Вие по Btv нарекохте „смешна” версията, че оръжейният бос Гебрев е отровен с „Новичок” или нещо подобно на това, което едва не уби бившия руски разузнавач Скрипал и дъщеря му. Какво смешно виждате в това?
– Първо да погледнем сериозно тая история. Още Цицерон е казал: Когато търсите кой го е направил, вижте първо кой има интерес да бъде направено. Има цял списък със заинтересовани да го има случая „Скрипал”, в който презумпцията за невинност е обърната тотално в презумпция за виновност. На базата на едно „обосновано предположение” е посочена с пръст като виновна една държава и нейния президент. Не може така! Става дума за мръсен криминален случай – опит за убийство, като се твърди, че е направено със забранено от международните закони отровно вещество. Разследването се води от „Скотланд ярд“ и британското контраразузнаване. Но не оттам и не от прокуратурата или от съда се съобщават резултатите, а от министър– председателката на Великобритания, която директно обвинява Русия и Путин. Непрофесионално! Силно политизирано! И до ден днешен няма убедителни доказателства за това обвинение. Защо ми е смешно? Все пак аз съм работил над 30 г. в разузнаването. Наясно съм, че „мръсните поръчки” са в инструментариума на службите и че се употребяват от техни структури. Друг въпрос е, че аз в такава поръчка не съм участвал никога и не знам в българското разузнаване да е имало отдел за убийства. За мен е водевилно това – че руски разузнавачи отиват в Англия да убиват бившия си колега Скрипал, носят „Новичок”, камуфлиран в пулверизатор на парфюм „Шанел“ или „Нина Ричи”, напръскват вратата на къщата му и – забележете: какво правят по-нататък? Не хвърлят смъртоносното веществено доказателство – пулверизатора на дъното на Темза, където никой няма да го намери, а го оставят на някакъв си перваз, до някаква кофа за боклук, откъдето един англичанин го взема и го подарява на любимата си. И именно тя, тая английска гражданка е единствената жертва на отровния „Новичок”, като сама се напръсква с него. Това е комедия. Пълно отсъствие на професионализъм и житейска логика. Не от Русия, от Танганайка да е някой разузнавач, няма да постъпи по тоя начин. А започва антируска кампания. Кой има интерес от това?

– Кой, според вас?
– Ще спомена някои, без да обвинявам. Първо Украйна. Тя е в тежък спор с руснаците и има интерес от всичко, което им наврежда. Случаят „Скрипал” доведе до нови санкции за руската федерация, завъртя се като пропагандата в президентските избори там и роди лозунга: Да бойкотираме Световното по футбол в Русия!. Същевременно в Киев играе „Реал Мадрид” за европейската купа и на трибуната до украинския президент седи кралят на Испания и българският премиер. Преди години пак бойкотираха олимпиадата в Москва. Парадоксално от това спечели България – при намалената конкуренция в Москва влезе в тройката по медали… А ето и втори печеливш от случая „Скрипал”: международният терористичен интернационал. Скандалът замрази сътрудничеството между потенциалните съюзници в битката с тероризма. Списъкът със заинтересовани може да се продължи, но и така е сигурно, че на последно място в него е Русия. И най-загубеното разузнаване не отива на остри мероприятия (а убийството е най-непримливото от тях), когато в държавата предстоят важни събития. Кукувица трябва да е изпила акъла на тоя държавен ръководител, който дава санкция да се състои дълго отлаганото предполагаемо отмъщение на Скрипал точно преди изборите и домакинството на световно спортно събитие.

– Що за разузнавач е Скрипал? Какво е предателството му?
– Скрипал е бил оперативен руски военен разузнавач с достъп до секретна информация. Когато попада под подозрението на руското контраразузнаване, той е преместен в отдел „Кадри” с идеята, че оттам не може да причини сериозна вреда. Арестуван е, когато са събрани доказателства, осъден е като английски шпионин и вкаран в затвора. Пускат го при размяна с руски агенти, заловени във Великобритания, защото решават, че той няма какво повече да издаде. Да, ама не. Той знае самоличността на стотици руски разузнавачи, които работят по цял свят. Месеци наред британското разузнаване работи с него – показва му списъци, снимки на дипломатическите състави на руските посолства в различни държави. И той пада най-ниско – в предателството има кръгове, като в ада на Данте. Посочва над 300 свои бивши колеги от ГРУ! Издънва ги, създава смъртна опасност за тях. Съсипва кариерите им, те влизат в черните списъци на НАТО. Над 300 предадени! Не може априорно да се каже, че между тях няма нито една луда глава. Възможно е един или двама да са решили да отмъстят. Но това да е операция на разузнаването? И 4 години преди нея в България да е направен неуспешен опит за отровителство с „Новичок”, при който трима са останали живи и здрави? Кое разузнаване, след като се убеди, че отровата не действа, ще тръгне да провежда операция пак с нея? Ако службите са искали да ликвидират Скрипал, той и инсулт е можел да получи, и язва да му се пукне, и да катастрофира…

– Вие априорно твърдите, че службите са непогрешими. А те не са, показват го и по филмите.
– Добре, да приемем абсурдното – че руското разузнаване е тръгнало да трови Скрипал в най-неподходящия момент с най-несигурната отрова. За такива операции се прави винаги план – Б, ако план – А се провали. Ако тръгне шумотевица, например… Изтече по Уикилийкс, че в ЦРУ има ново звено „Трезор 7” за разузнаване в сферата на кибертехнологиите. Такива сто на сто има и в Китай, и в Русия. Освен друго, те копират почерка на противника, за да проведат мероприятия, които да припишат на него, като повод за атака. Възможно е точно такъв да е случаят със Скрипал.

– Руският„Новичок”! Как тая тайна отрова е станала явна и одумвана в цял свят?
– Като част от водевила. Създателят на бойното отровно вещество „Новичок” е руски химик, който от години си живее спокойно в Ню Джърси. Добре дошъл е при американците, работил е за тях и е написал за „Новичок”-а книга. Той каза в едно интервю: „Всяка химическа лаборатория може да създаде „Новичок” по моята книга”. В Русия след падането на Берлинската стена унищожаването на бойни отровни вещества стана под пряк контрол на американски наблюдатели. Но преди това „Новичок“ е произвеждан в бившите съветски републики Украйна и Узбекистан, и в „братска” Чехословакия – там може да са останали запаси. Освен това се разбра, че има база за разработка на бойни отрови в съседство с дома на Скрипал. Може някой да се е възползвал от това. Никой не обича предателите.

– „Предателите”… Старомодно звучи, генерале. Днес говорим за партньорство между държавите, за свят без граници.
– Но разузнаването си е разузнаване. И предателите са си предатели. Помните ли Латвиненко? Ликвидираха го с радиоактивно облъчване, с полоний. Защо такива екзотични средства се използват? Защото мистериозните обстоятелства позволяват веднага да посочиш обвинително противникова държава. Ако кола сгази някого например, ще се търси конкретен извършител. Ако те удари керемида, може и да мине за нещастен случай.

– Ето че у нас мистериозното отравяне на оръжеен бос може да мине за преяждане с рукола…
– В цялата тая съшита история с Гебрев и Скрипал се виждат ясно белите конци. Още повече, че България не е особено интересна за руските служби.

– Точно обратното, казват наши политици. Г-н Цветанов заяви, че Русия ще се намеси в изборите у нас хибридно, а Плевнелиев – че се е месила вече в предишните.
– А аз ви казвам, че на Путин не му пука за България. Той има Сърбия, която винаги е била предпочитана в руската имперска политика. В руските медии се прокарва тезата „Никакви братушки не са българите, те са предатели открай време!” Да, нашите политици говорят против Русия – ще я пляскаме, ще я наказваме и какво ли не. И е вярно, че ние си ги избираме. Но политиците днес са едни, а утре са други и у нас, и в Русия. А между двата народа има дълбоки исторически, духовни и културни връзки. И е грешка на руското ръководство, че не отчита това, че забравя казаното от академик Лихачов: „България е държава на духа“.

– Едно е духът, а друго е фактът, че руският разузнавач под името Федотов 3 пъти е бил в България, като едно от посещенията му съвпада по време с това, в което Гебрев е паднал в несвяст. Какво изобщо прави у нас агент на руското разузнаване?
– Била ли сте в курорта Черноморец? Населението му е от 3-4000 души, но през лятото стават стотици хиляди, като над 80% от летовниците са руснаци – министърката на туризма се хвали с това. Какво, като някакъв Федотов е бил сред тях? Не е доказано, че е действащ разузнавач. Може да е работил в ГРУ, а сега да работи във фирма, чийто интереси са настъпени от Гебрев. Има и версия, че Путин е изпуснал от контрол разузнаването и разузнавачите му бачкат частно. Това явление го има и на изток, и на запад.

– А версията, че Гебрев е въоръжавал Украйна и така си е навлякъл руска омраза?
– Има и друга – че е настъпил интереси в Индия, измествайки в търговията руския военно-промишлен комплекс. Едно е сигурно: мокрите поръчки – този отвратителен инструмент, контролиран от службите, е излязъл от контрол и се ползва от бизнеса. След падането на Берлинската стена и погрома над българското разузнаване духът беше изпуснат от бутилката. И българският премиер развя в парламента една хвърчаща бележка, че е „поръчан“ от Ахмед Доган.

– Да видим какво ще кажат за отравянето на Гебрев от Великобритания. Скотланд Ярд е легендарен. И Шерлок Холмс е англичанин. А България още не е родила своя Шерлок, ако се съди по стотиците неразкрити поръчкови убийства.
– А трябва ли сляпо да вярваме на английските служби, както вярвахме за българския чадър и за българската следа срещу папата? Разбира се, че не, особено ако тази вяра вреди на националния ни интерес. Вследствие на глобализацията професионализмът в службите падна. Както и в политиката. Кой е новият Чърчил? Кой е новият Рузвелт? Скотланд ярд днес, не е Скотланд Ярд отпреди век. Шерлок не се е преродил в гений на разследващите органи. Службите много пъти не са в час. Не само нашите. И те, като футболните отбори имат своите върхове и низини, постижения и провали. Кенеди, откривайки новата сграда на ЦРУ в Ленгли казва на американските разузнавачи: „Вашите провали ги тръбят с тромпети, а за успехите ви никой не знае.“

– Ами ако България се превръща в терен на международната организирана престъпност? Експерти по сигурността твърдят, че тук се чувстват уютно терористи и трафиканти от световен мащаб. Защото властите са подкупни и службите са сънливи. МВР призна, че Карлос Чакала, Али Агджа и сподвижници на „Мюсюлмански братя”, „Хамас” и „Ал Кайда” често са ни посещавали.
– Това го има в цял свят. Пресилена е приказката, че във всяка държава има мафия, а у нас мафията има държава. Карлос Чакала не е извършил убийство в България, а във Франция. Това, че е минал оттук, не ни прави съучастници. Плюс това за някои един човек е терорист, а за други – борец за свобода и справедливост. Има двоен стандарт. Терористи биват подкрепяни и използвани от едни велики сили срещу други. Осама Бин Ладен беше борец срещу руската инвазия в Афганистан, подкрепян от САЩ, а след това удари кулите-близнаци и беше убит от американците. Ето докъде води двойният стандарт.

Нашият гост
Тодор Бояджиев е роден през 1939 г. Завършва радиоинженерство (1963). Работи над 30 г. в българското разузнаване (по-рано Първо Главно на ДС), където започва като лейтенат-разузнавач и стига до зам.-началник. Същевременно е зам.-търговски представител на България в САЩ и пълномощен министър в мисията ни към ООН в Ню Йорк. През 1990 г. става първият главен секретар на МВР и получава генералско звание. Депутат във Великото и 39-ото Народно събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (37)

 1. Белите конци ги има не само в операциите на различните служби, но и в интервюто на Тошо. Хиляди думи, десетки тези и предположения и нито едно не е против Русия или не уронва престижа и. Всички останали държави и специални служби, включително и нашите са лъжливи, некадърни и престъпни, а Русия, Путин, ГРУ, ФСБ са целите в бяло, като девствена булка. Същото е и с руското протеже Мадурито. Неграмотния шофьор на автобус, успял да докара до милионна инфлация най-богатата на петрол страна в света извършва най-перфектните финансови операции на света и „най-моралните“ такива. Където и да изнесе парите на държавата шофьора с мустаците, наш Тошо ще го обича до джендъризъм. Щот такава е Кремълската линия, единствената права линия на света. Ето това е смешното! Другото е реалният живот, тъп до доказване на противното. А тъпата Британия има да си връща на руснаците много повече от колкото си мислите. Само си спомнете как този който измами цяла Британия да влезе в батака Брекзит, човека с „чисто английското“ име Фарадж празнуваше победата в референдума за излизане от Е.С. с руска водка в имението на Руския посланник в Лондон, прегърнати и радостни и ще разберете какво имам предвид. Ако британците имаха акъл колкото една цаца тоя щеше да е изял Новичока, а не да си развява гащите още в Брюксел. Само изчакайте някоя и друга седмица и ще проумеете всичко сами!

  1. по въпроса с кадърността на нашите – кажи ми, разследват ли случая на оня дет твърди, че МИ 6 са били замесени… па тогаз ще ти кажа дали си вършат работата….

 2. Заркова толкова ниско да паднеш. Поръчкова статия пълна с лъжи на измислен шпион. Не е измислица, доказано е, че руснака е от ГРУ. Лошо Заркова.

 3. Според мен Петьо Блъсков трябва да бъде назначен и да отговаря за службите в България.

 4. Трудоваци, докога ще ни пускате тези компрометирани, овехтели слуги на чужди държави да „анализират“ и пропагандират постулатите на джуджето от Кремъл? Истинската „родина“ на тези продажни „специалисти по сигурността“ е Москва, те са обучени да не казват една дума истина, верни са само на рублата и са се клели в Червеното знаме. Зaркова, откакто синът и стана депутат и почна да захлебва от политиката стана още по-противна. Жалка „българска“ журналистика.

  1. правилно!
   трябва свежи безродници, слуги на силния на деня, като слабоумното цветан цветанов, да спускат на отрепките като опетков нарежданията на козяк… развитие е това, ей!

 5. А Драгомир- Интригата от НРС?Той къде е!

 6. Когато говори професионалист – генерал от разузнаването, любителите трябва да четат внимателно и да се опитват да мислят. Мислете, бе! Генералът го е казал – „Кой има интерес от нескопосания опит за отравяне с БОВ? Кой идиот ще използва полоний за отравяне? Мислете!

 7. ТОЧНО ТАКА Е,КАКТО КАЗВА РАЙЧЕВ-В КРАЙНА СМЕТКА ИНТЕРВЮТО Е В ЗАЩИТА НА РУСИЯ И ГРУ-ТО ИМ. ТО ДРУГО ОТ БОЯДЖИЕВ НЕ МОЖЕ И ДА ИЗЛЕЗЕ,ДЕ! НАЛИ ЗНАЕМ КАКЪВ Е!!!КОЙТО СЕ ХВАНЕ,ЩЕ СЕ ХВАНЕ.КОЙТО ИМА МИСЪЛ В ГЛАВАТА СИ ЩЕ ПОСТЪПИ ПО ДРУГ НАЧИН.

 8. На нищо от казаното не може да се вярва, като се има пред вид източника. ДС беше (и е) филиал на КГБ. Така че предварително е ясно кого обслужва тоя.

 9. Всеки коментира от своята камбанария. Ако Опетков дадеше това интервю, то щеше да бъде същото, но с противоположно разположени собствени имена на цитираните институции и персони. тогава други щяха да кажат, че интервюто е в полза на ингилизите и дамата с 43 номер обувки. Затова не вярвайте на това, което се изнася по форумите, защото те никога не са еднозначни. Четете какво прави Джизисъ с руста Златка или какъв е тоалета на принцеса Кейт или колко е голям гъ–за на Ким кардашян. Там всичко е 1:1.

 10. Много агенти на ДС/КГБ, служители на нацистка Русия, русофили и бивши комуняги се втурнаха да ни облъчват, че бевре е „чиста вода ненапита“ и историята с него била измишльотина на „льошите“ западняци. КОГАТО КОМУНИСТ / АГЕНТ / РУСКИ НАЦИСТ ТИ КАЗВА „БЯЛО“, РАЗБИРАЙ „ЧЕРНО“.

 11. България страда от закостенели мозъци на дърти комунистически пачаври като този кретен на снимката. МНОГО СА И ПРЕДИ ДА ПУКНАТ ЩЕ НИ ЗАВЛЕКАТ НА ДЪНОТО.

  1. не са закостенели… и той кат плевнелиев и цецо тъпото е хванал цицата и суче докато пуска…
   тъпите и закостенелите са тези дето верват на такива тарикати.

 12. инак съм пропуснал изказването на отрепката плевнелиев, за руската намеса, при доказано вмешателство от сървъри от щатите и турция…

  1. Тъпо фашистко копеле, търси си място за гроб и си купи 2 л бензин, ако имаш с какво да ги купиш. Тъпо фашистко говедо!

   1. хапчетата шизи, хапчетата!
    аз пиша факти, не спуснати лозунги кат теб и плевнелиев…..

 13. Този МРЪСНИК е типичен пример за БАЛКАНСКИ ХАМЕЛЕОН И ТАРИКАТ. До 1990 г. бил служител на КГБ, шпионин за нацистка Русия ПОД ПРИКРИТИЕ. Българската фашистка хунта го прави главен секретар на МВР. Но след 2 години – КАТО УСЕТИЛ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА – Н-А-П-У-С-К-А и става шеф на АСОЦИАЦИЯ (представете си!!!) БЪЛГАРСКИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ РАЗУЗНАВАТЕЛЕН ФОРУМ. От този мръсник ли ще чакаме да научим истината? Ами, чакайте си…

  1. ми и той в редицата бкп активисти евроатлантици кат плевнелиев и натовци, крепящи бкп, дс и мутраджиите кат соломон паси.

 14. Цървуля от училището за бавноразвиващи се играе театро, за да го изберат него краварите за министър председател на България. Но скоро ще идва Медведев и ще ги предупреди за последно да внимават с тази стъкмена история за новичок.

 15. Русофоб е ясен-той е неспасяем, неговите коментари изобщо не ги чета. В тях няма нито мисъл, нито логика. Но и останалите не са по-добри – роболепие пред Запада, омраза и отвращение към собствената си Родина и всичко сварзано с нея. А тази журналистка е просто отвратително и безвкусно обсебена от всичко Западно. Трябва да си идиот да преведеш като довод Шерлок Холм в такава дискусия, да й се неначудиш как е пропуснала Агент 007.
  Браво на ген. Бояджиев, говори смислено, аргументирано, привежда логични доводи, има самочувствие като Българин. Де да бяха повечето българи като него, а не комплексирани чуждопоклонници като тази журналистка и Русофоб.

  1. Хитлер, също говори смислено, аргументирано и привежда смислени доводи. (Нещо повече, Хитлер е един от най-великите оратори на 20 век.) Същото се отнася и за подичнените му нацисти. Аргументирано говори и Илия Павлов, и Луканов, и братя Галеви. Смислено говорят Брендо, Маргининте, и бай Миле. Много аргументирано говорят и телефонните измамници, Нинова и Йончева. Е, ЛЪЖАТ, но лъжат АРГУМЕНТИРАНО. А глупаци като теб се омайват от „аргументирано и смислено“ бръщолевене и пращат престъпниците в парламента, а Бареков дори в Европарламента. Тъпи простаци сте русофилите и комунягите. Тъпи, дърти спаружени пачаври.

   1. Хитлер и всички изброени от теб на мен никога не са ми звучали смислено и убедително. Речите на Хитлер са пълни със сляпа омраза и фанатизъм, също като твоите коментари. И ако изброените от теб ти звучат смислено явно такива като тях ти допадат. Освен това по времето на комунизма аз не бях член на партията,защото не исках, виждах колко са нагли и безскруполни комунистите. Както сега виждам колко са нагли, алчни, безскруполни и безчовечни САЩ и ЕС. Как избиха милиони хора в Арабския свят и съсипват десетки държави. А ти си застинал в злобата си от преди 30 год. и не можеш да видиш че света вече се е променил.

    1. слушал си само отбраните от победителите речи…
     не се тупай в гърдите с ограниченост, поради брейнуошинг, кат слабоумните евроатлантици!

   2. прав си!
    но не виждам защо пропускаш да споменеш и евроатлантиците – те не само, че са тъпи като останалите, но и още по-големи отрепки и въртизадници.

 16. генералът още изпълнява клетвата. която е дал.
  Да е верен на БКП ,великия съветски съюз
  и на българо- съветската дружба, необходима
  като въздуха на всеки българин
  Е мога ли да ти вярвам българомразецо!!!!!

  1. ми клел се е човека – не е въртизадник при всяка смяна на режима да се кълне на нов господар, кат цецо слабоумното….

 17. „Русофоб“ е ясен. Той не е никакъв русофоб, четете внимателно някои от иначе твърде скучните му коментари. Той е 100 % – БЪЛГАРОФОБ ! Чист стопроцентов ! Винаги съветва да се бяга от България, винаги хули народа, нарича ни закостенели мозъци, пожелава българите да пукнат и прочее и прочее. Общо взето просташки стил и клетви, но те доказват, че този човек МРАЗИ БЪЛГАРИТЕ ! Вероятно не е българин, не е и турчин а от един бързоразмножаващ се етнос, но е успял в годините на соца да придобие грамотност, която днес ползва срещу миналото си. При това коментира с безброй различни измислени псевдоними.

  1. Тараторе, не знам какво да ти отговоря. Не искам да обиждам, но иститната е,че си голям глупак, Хуля твоята русофилска продажна сган и глупаците, които ви поддържат в парламента. Русофоб съм, ако 96% руснаци гласуват за империалиста Путин и искат да владеят целия свят а ако не могат, поне да го унищожат. Ако твърдиш, че русофилите сте 80%, значи освен русофоб съм и българофоб. Но се надявам да не си прав и вашата предателска помия да се стопи бързо по биологични причини. Това ми е надеждата защото акъл няма да ви влезе в циментените тикви.

   1. ти си просто един идиот… и отрепка.
    факт.

 18. Доказателствата за отравянето на Скрипал от ГРУ дойдоха не от британски журналисти, а от руски журналисти работещи за „the Insider“ и „the Bellingcat“, които бяха цитирани после от британските Гардиан и американските the Intercept. Нито едно от изведените документални доказателства от руските журналисти и до сега не е оборено или оспорено от руските служби. Напротив, достоверността на някои от веществени доказателства като паспортите на двамата агенти от ГРУ и техните билети от Аерофлот бяха потвърдени от Скотланд Ярд. Останалите документални доказателства могат да се прочетат от всеки на страницата на the Bellingcat. Нашите служби са неблагонадеждни. В тях все още работят дълбоки картици като Цветлин Йовчев, за когото всички знаят защо беше незначен за министър на вътрешните работи по времето на Орешарски. Справка-аферата „Червеите“, които цъфнаха в Москва ненадейно. Същите законспирирани боклуци скочиха да обясняват, че Земята е плоска и че нямало никакви доказателства, че Земята била кръгла. Въпреки премногото доказателства срещу Русия по казуса Скрипал и Гебрев. Този сопол Бояджиев е също един от бившите хора и руски агенти в нашите служби.

  1. Боже, Боже да се смееш ли на тази тъпота или да плачеш че такива глупави хора наистина съществуват. Никой освен Анна Заркова не оспорва че има тайни служби, всяка държава има. Спомнете си скандала с подслушването на Меркел от американците! Естествено и Русия да има агенти на Запад. Но това не доказва че са отровили Скрипал. По този принцип може да обвинят всеки, особено както не чувстват никаква необходимост да представят доказателства. Великобритания има интерес от отравянето на Скрипал, Русия никакъв.

  2. ти кажи, нашите ще разследват ли ми 6 за психотропни вещества използвани в елин пелин или не?

 19. Доказателствата за отравянето на Скрипал от ГРУ дойдоха не от британски журналисти, а от руски журналисти работещи за „the Insider“ и „the Bellingcat“, които бяха цитирани после от британските Гардиан и американските the Intercept. Нито едно от изведените документални доказателства от руските журналисти и до сега не е оборено или оспорено от руските служби. Напротив, достоверността на някои от веществени доказателства като паспортите на двамата агенти от ГРУ и техните билети от Аерофлот бяха потвърдени от Скотланд Ярд. Останалите документални доказателства могат да се прочетат от всеки на страницата на the Bellingcat. Нашите служби са неблагонадеждни. В тях все още работят дълбоки картици като Цветлин Йовчев, за когото всички знаят защо беше незначен за министър на вътрешните работи по времето на Орешарски. Справка-аферата „Червеите“, които цъфнаха в Москва ненадейно. Същите законспирирани боклуци скочиха да обясняват, че Земята е плоска и че нямало никакви доказателства, че Земята била кръгла. Въпреки премногото доказателства срещу Русия по казуса Скрипал и Гебрев. Този сопол Бояджиев е също един от бившите хора и руски агенти в нашите служби.

  1. то и оня им6ецил филип димитров тръгна да разправя наляво и надясно, как сме произвеждали чадъри и финансирали сивите вълци…

 20. Другарки и Другари,

  “ Мадуро, Борисов & СиЕ“
  ПЕРАТ ПАРИ…!!!

  А ЧИЧО САМ в БНБ ходИ
  Точно да проверИ…
  КАК БОРИСОВ ПЕРЕ ПАРИ

  ПА ЛЮТО НАРЕДИ
  БОРИСОВ ДА НЕ ПЕРЕ ПАРИ

  УРААА…!!!
  / още нещо, ама после/

 21. “ Мадуро, Борисов & Сие“

  ПЕРАТ ПАРИ…!!!

  ЧИЧО САМ В БНБ ХОДИ
  ДА ПРОВЕРИ КАК БОРИСОВ
  ПЕРЕ ПАРИ…!!!

  ПА И НАРЕДИ…

  1.БОРИСОВ ДА НЕ
  ПЕРЕ ПАРИ…
  2. ДА ИЭПЛЮЕ НА
  МАДУРО КУРО…
  ЭАЩОТО НЕ МОЖЕЛО
  С МРЪСНА УСТА
  ДА ХОДИ НА ЭАКУСКИ
  ПО СВЕТА…
  УРААА…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.