Георги Самуилов: Излизам от „Ботев“ (Пловдив)

Собственикът и основен спонсор на „Ботев“ (Пловдив) Георги Самуилов се оттегля от клуба, обяви самият той. По думите му причините са няколко. Първата е в наследените тежести от предишното ръководство, които се оказват воденичен камък върху съществуването на отбора. Те са от времето на Цветан Василев. „Щедрото“ спонсорство на ексбанкера се е изразявало в кредити, които са в размер на около 12 милиона лева. Сега те висят като дългове, които на практика повличат след себе си нови проблеми.

Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион „Ботев“, която беше поверена на Василев. След фалита на КТБ спортното съоръжение е изоставено и недовършено.

„Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени“, обясни бизнесменът.

Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица, от която няма излизане.

Случилите се събития в „Ботев“ принудиха през септември м.г. другия собственик – хотелиера Румен Чандъров, да излезе от клуба поради сложните взаимоотношения с феновете. Капката преля заради упреците им към новото ръководство. Тогава Самуилов и Чандъров излязоха с декларация, в която попитаха кой управлява и кой кадрува в отбора – запалянковците, или собствениците. В нея предупредиха, че са разочаровани и оттеглянето им ще бъде постепенно.

„Ботев“ изпитва хроничен глад от липса на спонсори. Причина за това са и неразбориите, които отблъскват хората с пари. Самуилов е преценил, че самостоятелно не може да участва в издръжката на клуба.

Той припомня, че за последната година е направил немалко за отбора. Подменено е осветлението в базата в кв. „Коматево“ според изискването на БФС. Отборът е регистриран за новия сезон в Първа лига. Бяха взети няколко играчи, в никакъв случай клубът не е пред фалит.

„Всички заплати се дават ритмично, осигурени са възнаграждения и за месец напред“, поясни Самуилов.

Акциите са върнати обратно на сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на Съвета на директорите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.