Георг Георгиев: ГЕРБ никога не е разчитала на номера, а на свършена работа и реални резултати

Георг Георгиев

Никога не сме разчитали на номера, за нас е най-важна избирателната акативност. Това каза зам.-министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев след тегленето на жребия в ЦИК за номерата в интегралната бюлетина за предстоящия парламентарен вот на 4 април.

„ГЕРБ никога не е разчитала на номера във всеки един смисъл на думата, а на свършена работа и реални резултати. От тази гледна точка веднага мога да вляза в тона на гадетли и да започнем да опростяваме числото, дори тогава ще стигнем до 1 – 2 и 8 е 10, 1 и 0 е 1. Номер 1 – първа политическа сила. Смятам, че това, с което ние сме известни, на което обществото разчита и се уповава, е да свършим работата си с отговорност пред хората, пред България и да задълбочим резултатите, които сме имали до момента“, коментира Георг Георгиев.

„Най-големият ни политически конкурент е БСП. Но, ако се концентрираме върху това какво е важно да направим, защото не съм съгласен да мерим своя успех по неуспехите на другите, а да пресдтавим ние на какво сме способни, най-голямото ни предизивкателство ще е да се преборим с икономическата, социалната, с епидемичната криза, която е причина за първите. Както това и да затвърдим репутацията на България на международната и регионалната сцена“, добави той.

Георгиев посочи, че се прави всичко възможно, за да се гарантира висока избирателна активност на българите в чужбина. „В страната ЦИК, благодарение и на новите законодателни промени, направи така, че и хората под карантина да могат да гласуват. Най-важното за нас е високата избирателна активност", посочи още той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика