ГЕРБ: Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП Мая Манолова

Снимка: Архив

Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП за кмет на София Мая Манолова, която по червена традиция открива предизборната си кампания с манипулации по темата отпадъци. Това заявиха в своя позиция от групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет относно изявленията

на кандидата за кмет на София Мая Манолова за

"Липсата на компетентност и непознаването на този въпрос ясно личи от направените изказвания, в които се повтарят старите тези на столетницата. Очевидно стриктно се изпълняват условията за подкрепа, поставени от Корнелия Нинова. Явно г-жа Манолова не знае, че в момента рекултивираме старото депо от времето на социализма край Долни Богров с цел превръщането му в зелена площ", посочват от ГЕРБ.

„Заравянето на пари“ се извършваше до 2009 г., когато 100% от отпадъка се депонираше или балираше и складираше в различни квартали с риск за здравето на софиянци. По това време управляващата БСП саботираше изграждането на завода с всички средства, а г-жа Манолова се изявяваше като нейно острие. Днес депонираме само 15% от отпадъците, а останалата част се оползотворява. Ефективното използване на РДФ ще се осъществи в София с изграждането на трета фаза от системата, която ще произвежда електрическа и топлоенергия, се казва в позицията на ГЕРБ.

Целият процес по проектиране и изграждане на системата за третиране на отпадъци премина през обществени обсъждания с граждани, консултиране с европейските институции, водещи експерти, както и през оценка на въздействието върху околната среда.

Чист, зелен и подреден град постигаме с прилагането в София на най- добрите и доказани европейски практики в управлението на отпадъците и развитието на кръгова икономика, подчертават още от ГЕРБ

Коментари

Задължително поле