ГЕРБ изнесе данни за злоупотреба с държавни пари от Магдалена Иванова, кмет на Златица, издигната от БСП

Магдалена Иванова, кметица на Златица.

ГЕРБ изнесе данни за злоупотреба с държавни пари от Магдалена Иванова като кмет в община Златица, издигната от БСП на брифинг в парламента.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов съобщи, че има скандални нарушения, констатирани в доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, като е извършена финансова инспекция на кметицата на община Златица Магдалена Иванова. По време на кабинета „Орешарски“ са отпуснати над 2 млн. лв. за довършване на училището в града.

„В края на 2014 г. този доклад излиза със своите констатации, които са фрапиращи. Кметицата на БСП не е провела процедура за обществена поръчка. Това е нарушение от Закона за обществените поръчки. Това е меко казано притеснително с такъв голям обществен ресурс да се разпорежда някой еднолично“, заяви Иванов.

Бившият депутат и настоящ експерт на ГЕРБ Антон Тодоров посочи, че БСП управлява в 33 общини от 265 общини в България. „В тях от година-година и половина се носят писъци на угнетеното население. В 33 общини БСП налага брутален режим на управление, който няма нищо общо нито с демокрацията, нито с пазарната икономика, нито с това, което наричаме прозрачно, публично управление. Това не са празните приказки за някакъв гейт, за несъществуващи връзки в Хасково или където се сетите другаде, това не са празни приказки на чичо никой или леля никоя. В този доклад има изключително скандални заключения за оторизирани за това хора“, заяви той.

Депутатът от ГЕРБ Васил Цветков посочи, че разширяването на училището в Златица има трета категория, което автоматично налага той да има и издаден строителен надзор. „Такъв обаче не е избран. Избран е два дни преди да се представи протокол от строителите за извършване на над 77% от обекта, и то не с възлагане на обществена поръчка, а с директно договаряне с дадена фирма. Има строеж, но няма надзор“, обясни Цветков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика