ГЕРБ и ДПС са неформална коалиция, твърди Кирил Петков

Кирил Петков

Г-н Пеевски беше по-честен и каза, че ГЕРБ и ДПС, колкото и гласове да имат, ще си говорят -160 ли каза. Докато Борисов каза, че няма да си говорят. Време е да не се срамуват. Да излязат и даже г-н Борисов да си каже - управлявам си с г-н Пеевски. Няма нищо лошо, но трябва да си го каже.

Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Целият български народ видя, че няма гласуване в зала, където те да не гласуват заедно. Няма такова. Все едно аз да кажа, че ние с ген. Атанасов и с Христо Иванов и няма да управляваме заедно. Ние сме заедно, защото сме една коалиция. В техния случай те са една неформална коалиция, в която ще управляват заедно и след това", заяви още Петков.

Христо Иванов пък обърна внимание, че автор на законодателните актове е Народното събрание.  "Нашата позиция на ПП-ДБ беше абсолютно ясна. Ние предложихме модел, в който редовното правителство продължава да действа като служебно. След консултациите с ръководствата на ГЕРБ и ДПС се стигна до другия възможен модел, защото няма много къде да се отиде. Този възможен модел е по-сложен за прилагане, защото изисква повече действие. Той има своите предимства и това не е по никакъв начин нещо, от което ние да се разграничаваме и да търсим начин да го описваме като нещо негативно. Лошото в  случая е, че президентът се опитва да прави кампания в полза на това да се върнем към предишното състояние", каза още Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика