ГЕРБ се отказа от „антиамериканските поправки“ в Закона за съдебната власт

Снимка: Пламен Стоименов/ Архив

ГЕРБ оттегля поправките в Закона за съдебната власт, които забраняват съдийските организации да се финансират от външни донори. Това обяви в парламента председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

С промените законодателите от ГЕРБ, Обединените патриоти и ДПС предлагаха пари за съсловните организации на магистратите да идват само от Европа.

Поравката бе наречена „антиамериканска“, защото щеше да прекрати финансирането на съсловните организации на магистратите от фондация „Америка за България“.

„Америка за България“ дарява милиони за реставрацията на две базилики в Пловдив, обясни Цветанов.

Очаквайте подробности

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

  1. Веднага клекна Бойко, като писнаха соросоидите мръсни! Хора не виждате ли, че съдебната система е почти превзета от НПО организациики начело с Прокопиев и Лозан Панов? Искате да я превземат напълно ли?

  2. което потвърждава думите на олихофрена плевелиев, че сме независими и доказва че корупцията е стълб на демокрацията и евроатлантизъма.

  3. Страхливци! Що се дуете след като са ви хванали яко за топките и само да стиснат…

  4. Тиквоо..,тикво проста!За нищо не ставаш,камо ли за министър председател.Смачка те Цвъки и не смееш да гъкнеш и да се покажеш зад него. А пък той е проводника на америконските интереси в България.Не напразно ходи по два пъти в годината там на инструктаж. Не знам как да ви наричам -буклуци,предатели,подлоги или всичко заедно. Ама преди всичко сте крадци вмирисани на сух суджук.

  5. ква работа има хамерика с нашата съдебна система, та поправката да е антихамериканска?
    щото с финансирането на разни учебници по антикомунизъм и изчезването на турското робство от учебниците на децата се цели обезвреждане на българския ДУХ! Ма няма да стане, соросоиди нещасрни, ние лично ще предадем необходимото на децата си! Пикаем на вашите учебници и помагала! Няма да сломите БЪЛГАРИЯ!

    1. как какво – корупцията смазва машината на демокрацията да върви по-гладко и по-демократично.

  6. Свинефермата герб са краварски подлоги. Да напомня ли думите на парцала Борисов, че е спрял трите енергийни проекта с Русия, за да докаже колко е лоялен на САЩ ??? Или ще си намерите сами видеото и ще си припомните какви продажници за свинефермата герб?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.