Германия разказа как се прави мач без зрители

На 9 май Бундеслигата трябва да се поднови и до края на юни сезонът да завърши. На нито един от двубоите няма да има публика, а очевидно Германия ще е пример за почти всички останали европейски първенства.

Вестник „Билд“ разкри какво ще минава един двубой без публика. Максималният брой зрители на територията на стадиона е 322. Тези хора ще влизат на арената в седем различни времеви прозорци. В Германия най-традиционният час за мачове е 15,30 ч местно време. А първият „прозорец“ ще отвори в 8

Стадионът ще е разделен на три зони. Във вътрешните помещения имат право да са отборите, съдиите и много малко друг персонал, между който са 4 деца за топките и четирима санитари. Максималният брой в зоната е 90 души.

На трибуните се допускат по осем представители на клубовете. Броят на акредитираните журналисти е 10. Ще има двама пожарникари и четирима полицаи – общо 115 души. Третата зона е площта извън стадиона. Там ще работят 50 стюарда и основната част от телевизионните екипи. Броят им не може да надхвърля 109 души.

Професионалната лига препоръча на клубовете да „зазимят“ автобусите си, а да използват няколко минибуса. Така футболистите ще пазят дистанция. Отборите трябва да имат отговорник по хигиената, като се допусна това да е докторът. Тимовете няма да бъдат извеждани на терена от деца, нито играчите ще се здрависват. На резервната скамейка футболистите трябва да пазят 2 метра дистанция един от друг, както и от четвъртия съдия. Преди всеки мач играчите ще бъдат тествани за коронавирус. Германия изчисли, че се нуждае от 25 000 теста за завършване на сезона, които струват 2,5 милиона евро. До края на кампанията има 82 мача в първа и 81 във втора Бундеслига.

 

Кои ще са на стадиона

2 – пожарникари

4 – видеоанализатори

4 – полицаи

4 – момчета за топките

5 – допингченгета

5 – фотографи

5 – съдии

7 – организатори

10 – журналисти

12 – членове на делегациите

13 – работници

18 – резервни играчи

22 – футболисти

28 – служители на клубове

37 – отговорници по лиценза

64 – стюарди

71 – служители на телевизията

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят