Германия ускорява депортирането на преселници, получили отказ за предоставяне на убежище

Снимка: Архив

Германия ще ускори депортирането на десетки хиляди преселници, получили отказ на молбите си за предоставяне на убежище, предаде английската редакция на „Дойче веле“. За това се договориха представители на федералното правителство и 16-те федерални провинции.

Планът предвижда създаване на „депортационни центрове“ и увеличаване на финансовия стимул за подлежащите на репатриране.

„Броят на решенията за предоставяне на убежище нараства. Затова ще положим усилия за интеграцията на тези хора, но нараства и броят на отхвърлените молби за убежище. Това означава, че трябва да пратим повече мигранти обратно.“, коментира федералният министър на вътрешните работи Томас де Мезиер.

„Ускореното репатриране ще увеличи възможностите на Германия да приема хора, които действително се намират в тежко положение“, обясни един от участниците в снощното съвещание – министър-председателят на Мекленбург-Предна Померания Ервин Зелеринг.

„За всекиго е ясно, че хората у нас ще приемат бежанците, които се нуждаят от закрила, когато прокараме ясна разграничителна черта между тях и онези, които нямат нужда от закрила.“, каза това.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. урoдливите гoведа на меркел обърнаха зaдниците само и само да спечелят изборите… евроатлантически ценности.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.